Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • kalender
  • Tentoonstelling Zwerveling van Peter Van den Ende

Tentoonstelling Zwerveling van Peter Van den Ende

Een papieren bootje vaart over de zee

Bibliotheek Hasselt Limburg organiseert van 26 augustus tot 18 december de tentoonstelling ‘Zwerveling’ van Peter Van den Ende.

Zwerveling is het woordeloos beeldverhaal over een papieren bootje dat de wereldzeeën afreist. Onderweg vaart het langs mythische zeewezens, overweldigende natuurfenomenen, riffen en ijsschotsen. Het trotseert bizarre en angstaanjagende monsters, vreemde duikers en grote schietgrage schepen.

De tentoonstelling ‘Zwerveling’ brengt de illustraties van Peter Van den Ende tot leven en neemt je mee op een fantasierijke reis. Ontdek levensgrote reproducties van de prachtige zwart-wit illustraties. Laat je onderdompelen in deze magisch mooie wereld van zeecreaturen en fantasturia onder en boven water. Laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen verhaal...
Als apotheose keer je terug naar de originele illustraties uit Zwerveling. Je maakt kennis met Peters inspiratiebronnen en krijgt de kans om een kijkje te nemen in zijn creatief atelier. Laat je verwonderen!

Meer zien van Peter van den Ende?

ZA 02.10 Drawing Days
Tijdens het tekenfestival Drawing Days stelt Peter Van den Ende zijn tekentafel op in de bibliotheek. In deze workshop leert hij je de technieken om zelf te tekenen met Oost-Indische inkt. Voor kinderen van 8 tot 14 jaar.

ZA 13.11 Dubbellezing Bart Moeyaert & Peter Van den Ende
Na hun samenwerking in Een hele leven slaan Bart en Peter opnieuw de handen in elkaar. Peter maakte voor de nieuwe boekuitgave van Iemands lief fantastische illustraties bij Moeyaerts tekst. Dit najaar zijn ze samen te gast in de bibliotheek met een verrassende dubbellezing!

Wanneer
Donderdag, 26 augustus 2021 - zaterdag, 18 december 2021

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart

Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

Doelgroep

Iedereen

Prijs

gratis

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg

  • Start
  • kalender
  • Tentoonstelling Zwerveling van Peter Van den Ende