Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Weesgedicht zkt Adoptieraam

Een vrouw schrijft een gedicht op een raam

Ook dit jaar gaan honderden #Weesgedichten opnieuw op zoek naar een adoptieraam.
Tijdens de Poëzieweek 2023 die loopt van 26 januari tot 1 februari, slaan tientallen bibliotheken samen met meter Maud Vanhauwaert en honderd dichters de handen in elkaar om van Vlaanderen  één grote poëziebundel te maken. Samen met jou slopen we het – onterecht – saaie imago van poëzie. Hoe?
Door straten te overspoelen met gedichten. Het enige wat je nodig hebt is een raam op een benedenverdieping en minstens een heel klein beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze.

Op weesgedichten.be wandel je doorheen een fantastische selectie poëzie.
Vanaf 15 december kun je een van de door Bibliotheek Hasselt Limburg aangeboden gedichten adopteren. Verder is het gewoon achterover leunen en wachten tot wij in januari langskomen om het gedicht (afwasbaar) op je raam te schrijven.  

Speciaal voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters, van (inter)nationaal en net heel lokaal talent. Deelnemen aan deze actie kost je niets maar draagt zoveel bij aan de ziel van Poëzieweek. Bovendien geeft een #weesgedicht je huis - en bij uitbreiding je straat en Hasselt - een mooie, poëtische uitstraling.

Zet jij onze stad mee op de kaart door een gedicht te adopteren? We horen het graag!

Wanneer
Vrijdag, 04 november 2022 - woensdag, 01 februari 2023

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg