Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Het groot dictee heruitgevonden

een startbaan die eindigt met een vulpen

Het Groot Dictee ‘HERUITGEVONDEN’

Een minder archaïsche en speelsere vorm van het originele Groot Dictee der Nederlandse taal, dat na 26 jaar van het televisiescherm verdween. Taalplezier staat centraal. Vorig jaar kende de bibliotheek van Mechelen een eerste editie. Het bleek een schot in de roos! Het schot was zo bijzonder, dat verschillende andere bibliotheken in Vlaanderen mee op de boot springen. Bibliotheek Hasselt Limburg ook, en met veel plezier!

Een jong schrijverstalent uit Mechelen wordt aan het werk gezet om een fijn verhaal te schrijven. Ludo Permentier, die als lid van de Taalunie jarenlang zetelde in de jury van het Groot Dictee neemt de jonge schrijver onder de arm om er een uniek dictee van te maken. In deze ‘HERUITGEVONDEN’ -versie is een foutloze spelling nog steeds van belang, maar creativiteit en durf zijn even noodzakelijk!

De Warmste Week - Jongdementie.info

Iedereen zorgt voor iedereen. Want ook in 2018 wordt de week voor Kerstmis opnieuw De Warmste Week. De opbrengst van deze activiteit - we vragen jou een vrije gift met een minimum van 5 euro - wordt gestort aan Jongdementie.info, het goede doel dat werd verkozen door de bibcommunity.

Wanneer
Vrijdag, 07 december 2018

van 20.00u tot 22.00 uur

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg, vestiging Dusart

Martelarenlaan 17

3500 Hasselt

Doelgroep

Iedereen vanaf 16 jaar.

Prijs

We vragen ter plaatse een vrije gift met een minimum van €5, die wordt geschonken aan het door de bibcommunity gekozen goede doel.

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg, naar een concept van Bibliotheek Mechelen.

Meer info

Inschrijven via dit formulier.