Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Tentoonstelling 'Jacques & Lise - Uit de hand'

3 getekende figuurtjes liggen met een boek in de hand

Opnieuw pakt Bibliotheek Hasselt Limburg uit met een unieke tentoonstelling van dit keer niet één illustrator maar gelijk twee. ‘Uit de hand’ laat het werk zien van het illustratorenkoppel Jacques & Lise. In deze tentoonstelling worden bezoekers ondergedompeld in de kleurrijke wereld van maar liefst drie van hun bijzondere prentenboeken: Henry, Pia en Viktor.

Creatief duo

Jacques & Lise, ofwel Jacques Maes en Lise Braekers, zijn zowel een koppel als een onafscheidelijk creatief duo. Sinds enkele jaren werken ze nauw samen, maken ze prentenboeken en engageren ze zich in een brede waaier van grafische en illustratieve projecten. Ze houden ervan te verrassen met originele, doordachte concepten, een unieke stijl en veel oog voor detail.

Ontdek Jacques & Lise.

Voor Jacques & Lise aan een illustratie beginnen, denken ze het concept eerst volledig uit. Ze vullen elkaar aan: Jacques schetst, Lise werkt de tekeningen uit op een lichtbak en Jacques kleurt in volgens het gezamenlijk gekozen kleurenpalet.  In hun prentenboeken beperken ze zich meestal tot drie of vier kleuren om zo één sterke sfeer te scheppen. Het zijn telkens speelse verhalen vol verrassende prenten en composities die ook na de laatste pagina nog niet uitverteld zijn.

Prijzen

Jacques & Lise werden wereldwijd al meermaals geprezen voor hun werk. In 2016 wonnen ze een ‘Global Award’ voor de cover van hun boek ‘Oskar’. Eind 2018 werd hun boek ‘Viktor’ op de Global Illustration Awards in Frankfurt bekroond met de ‘Excellence Award’ in de kinderboekillustratie.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is vanaf 10 juni 2022 tot en met 8 januari 2023 gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek en biedt een unieke inkijk in de werkwijze en de prachtige wereld die Jacques & Lise creëren in hun prentenboeken.

Wanneer
Vrijdag, 10 juni 2022 - zondag, 08 januari 2023

tijdens de openingsuren

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg