Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

A tot Z (Websites)

Nederlands krantenarchief

Delpher Kranten biedt een selectie van Nederlandse kranten; van de oudst bewaard gebleven Nederlandse krant uit 1618 tot landelijke en plaatselijke kranten uit 1995. De selectie betreft niet alleen kranten uit Nederland, maar ook dagbladen van de Antillen, uit Suriname, Nederlands-Indië, de Zuidelijke Nederlanden en van de Nederlandse gemeenschap in de Verenigde Staten.

De kern van deze digitale collectie is tot stand gekomen in het project Databank Digitale Dagbladen van de Koninklijke Bibliotheek. Dit project liep van 2006 tot 2012 en werd gefinancierd door het Nationaal Programma Grootschalige Onderzoeksfaciliteiten van NWO/SenterNovem. Binnen het project zijn meer dan 8 miljoen historische krantenpagina’s gedigitaliseerd en op internet geplaatst. Daarmee is het een van de grootste krantendigitaliseringsprojecten ter wereld.
De collectie digitale historische kranten wordt in de komende jaren nog verder aangevuld, onder andere door digitalisering in het kader van Metamorfoze, het nationale programma voor het behoud van papieren erfgoed.

Ga naar Nederlands krantenarchief.

Bibliotheek Hasselt Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
e-mail bibliotheek@hasselt.be
http://www.hasselt.be/bibliotheek


De openingsuren van de Bibliotheek Hasselt Limburg vind je terug via http://bibliotheek.hasselt.be/bhlopeningsuren

Zoek in de catalogus

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social