Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
logo poëzieweek

Poëzieweek in de bib

woensdag, 25 januari 2023

Poëzieweek, het grootste poëziefeest van de Lage Landen, gaat door van 26 januari tot 1 februari.

Bibliotheek Hasselt Limburg viert de Poëzieweek met tal van activiteiten, binnen en buiten de bib!

  • 100 weesgedichten worden door ons geschreven op ramen binnen de Grote Ring van Hasselt. De actie ‘Weesgedicht zoekt adoptieraam’ wordt gedragen door tientallen bibliotheken en tovert een groot deel van Vlaanderen tot een bewandelbare poëziebundel. Een plannetje met alle Hasseltse weesgedichten vind je hier.  
  • Op 26, 28 en 29 januari neemt stadsgids Francis De Lauré je mee langs mooie plekjes in Hasselt. Onderweg ontdek je enkele weesgedichten. Opgelet: de poëziewandelingen zijn volzet!
  • Op Gedichtendag, donderdag 26 januari in de voormiddag verwent KVLS (Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers) de voorbijgangers met gedichten onder de luifel.
  • Op zaterdag 28 januari draagt onze eigen huisdichter Johan Van de Beek 'wijsgedichten' voor in de bib.
  • In de bib ontdek je poëzie op ramen en deuren en in de gezellige leeshoek liggen gedichtenbundels voor je klaar.
  • Schrijf je mee aan het langste gedicht? Wij zorgen voor een lange rol papier en stiften, we hebben een kleine aanzet gegeven en hopen op jouw inspiratie om tot een mooi resultaat te komen.
  • In de jeugdafdeling hebben we 10 raadselgedichten over vriendschap verstopt. Vind samen met je (klein)kinderen de oplossing en zij ontvangen een leuke gadget.
  • Op zaterdag 11 februari draagt Esohe Weyden voor uit haar dichtbundel Tussentaal, waarin spoken word tot leven komt op papier. Jens Meijen stelt haar ongetwijfeld de meest interessante vragen. reserveer je gratis plekje

Thema van deze Poëzieweek is vriendschap: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog. Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren.

Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

BHL Nieuwsbrief

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.