Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Nieuw bibliotheeksysteem

Vanaf 2019 stappen alle bibliotheken in Vlaanderen over naar een nieuw bibliotheeksysteem. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds volop bezig, de eerste omschakelingen zijn gebeurd.

Afgelopen maart schakelde Bibliotheek Hasselt Limburg, samen met alle Limburgse bibliotheken die aangesloten waren op een Provinciaal Bibliotheeksysteem, al over naar dit nieuwe systeem. De andere provincies volgen in de komende jaren.

Het nieuwe bibliotheeksysteem

Van 20 tot en met 26 maart sloot BHL haar deuren om een nieuw bibliotheeksysteem in te voeren. Het bibliotheeksysteem ondersteunt de werking en dienstverlening van openbare bibliotheken, gaande van uitleentransacties, lenersadministratie en catalografie tot digitale dienstverlening.

Tegen 2022 moeten alle openbare bibliotheken in Vlaanderen op hetzelfde bibliotheeksysteem draaien. Dit is een gevolg van de beslissing die Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz in 2017 nam in overleg met de bibliotheeksector, om deze bevoegdheden van de provincies naar Vlaanderen te verschuiven.

Drukke en spannende periode met intense voorbereiding

Uiteraard is aan dit omvangrijke project een hele voorbereiding - sinds oktober 2018 - vooraf gegaan. Dit was een erg drukke en spannende periode voor de bibliotheekmedewerkers! Ze kunnen trots terugblikken op een zeer goede samenwerking tussen BHL, Cultuurconnect vzw en firma OCLC.

Op 26 maart om 14 uur openden beide vestigingen van BHL hun deuren opnieuw voor het grote publiek.