Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Tussen 2 lijnen met Ilja Leonard Pfeijffer

portretfoto van Ilja Leonard Pfeijffer

De auteur - Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter en schrijver. Hij heeft zich onderscheiden in zo goed als alle denkbare genres, behoort tot de meest gelauwerde auteurs van het taalgebied en wordt erkend als een van de dwingendste stemmen in de hedendaagse Nederlandse literatuur. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen. Stilistisch machtsvertoon en klassieke vormbeheersing stelt hij in dienst van literaire vernieuwing en een toenemend engagement, dat ook expliciet tot uitdrukking komt in zijn werk als columnist en documentairemaker voor de televisie.

Zijn oeuvre en verwacht werk

Onder zijn meest recente werk bevinden zich "Brieven uit Genua" (2016), een autobiografie in briefvorm, uitgebracht in de reeks Privé Domein, en de roman "Peachez, een romance" (2017), over de complexe verhouding tussen fantasie en werkelijkheid in liefde en geloof. Het is het meest romantische boek van het jaar genoemd.

Momenteel werkt hij aan een roman over het thema toerisme, met de werktitel Grand Hotel Europa en aan een tweede bundel Idyllen. Hierover zal hij het ook hebben tijdens de lezing in onze bibliotheek.

Wanneer
Zaterdag, 16 maart 2019

om 14 uur

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

Doelgroep

Iedereen

Prijs

5 euro

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg i.s.m. Cultuurcentrum Hasselt en Boekhandel Grim

Meer info

Praktisch

• Tickets voor Tussen 2 lijnen met Ilja Leonard Pfeijffer kosten 5€ en zijn te koop

o online op www.ccha.be
o aan de kaartverkoop in het CCHA;
o telefonisch 011 22 99 33.