Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Kerkhofblommenstraat

foto van Lara Taveirne

Op zaterdag 1 december komt een van ’s lands grootste vertelsters haar laatste nieuwe roman voorstellen. Lara Taveirne’s Kerkhofblommenstraat ligt dan net twee weken in de schappen, je kunt het boek dus al uit hebben als Lara op ons podium staat!

Het boek - Kerkhofblommenstraat

In een daad van puberale overmoed besluit Arabella om op het chrysantenveld van haar ouders te gaan werken. Tussen de arbeidsters hoopt ze te vinden wat haar kille moeder haar niet kan geven. Al wroetend in de aarde luistert ze naar de verhalen van de kweeksters. Het wordt al snel duidelijk dat hun levens meer met elkaar verweven zijn dan ze dacht. Dat zelfs haar eigen geschiedenis er niet los van staat. Langzaamaan vormt het verleden een gevaarlijk web, met Arabella in het midden. Op Allerheiligen moeten de bloemen klaar zijn, dan verhuizen ze naar de begraafplaats aan de andere kant van de muur. Maar groeit een meisje even snel als een kerkhofbloem? En is iemand ooit helemaal klaar voor de waarheid?
Lara Taveirne vond in oude dagboeken de taal die Kerkhofblommenstraat zo eigen maakt. De historische rijkheid en ijzingwekkende intriges maken de roman tot haar meest inventieve en gedurfde werk tot nu toe.

De auteur - Lara Taveirne

Toen bekend raakte dat Lara Taveirne de Debuutprijs 2015 kreeg voor De kinderen van Calais, stond de champagne al klaar, want diezelfde avond werd haar tweede roman Hotel zonder sterren voorgesteld. Een boek over een trendy én tijdloos thema: de eeuwige liefde.

In oktober 2018 verschijnt Lara’s derde roman, Kerkhofblommenstraat. Ook hier schuwt ze haar favoriete thema’s niet… de vernietigende kracht van het verlangen, de onbetrouwbaarheid van herinneringen, dochter zijn en het moederschap. Het boek is geïnspireerd op een van Lara’s eigen theaterteksten.

Niet de minsten... over Kerkhofblommenstraat

"Al op de eerste bladzijde vallen lekkere, halfvergeten woorden de lezer in de schoot. Woorden, vet als op barsten staande vruchten. Een oeroud verhaal over de allesoverheersende behoefte ergens bij te willen horen." - PETER VERHELST

"De nieuwste literaire golf uit Vlaanderen is vrouwelijk, van Lize Spit tot Griet Op de Beeck. Lara Taveirne zou wel eens kunnen uitgroeien tot de grootste verteller onder hen. Ze schrijft poëtisch en toch meeslepend, met een oor voor volkse dialogen." - TOM LANOYE

Wanneer
Zaterdag, 01 december 2018

om 14 uur

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

Doelgroep

Iedereen

Prijs

5 euro

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg i.s.m. Cultuurcentrum Hasselt en Boekhandel Grim

Meer info

Praktisch