Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Lezing en debat Geloof het of niet ?!

lezing en debat Geloof het of niet

Geloof het of niet ?!

Wetenschap & religie – een spannend duo

Lezing met Patrick Loobuyck

In zijn boek Wetenschap & Religie biedt Patrick Loobuyck een kritische en verhelderende kijk op een van de meest fascinerende kwesties die mens van oudsher heeft beziggehouden: hoe kunnen religie, zingeving en geloof zich verhouden ten aanzien van kennis, rede en wetenschap?

Debat met een uitgekiend panel

Om de geest aan te scherpen gaat de lezing over in een debat. De relatie tussen filosofie en christendom, de discussie over mirakels en almacht van God, de enorme uitdaging van Darwins evolutietheorie… getoetst aan hedendaagse standpunten van verschillende experts.

Wie dat zijn? Patrick Loobuyck, Anne Provoost, Johan De Tavernier en Max Schneider gaan het gesprek aan onder moderator Jacky Goris. Later meer info hierover! 

Kick off van Geloof het of niet ?!

In de tentoonstelling Geloof het of niet?! worden de mirakels van de Hasseltse Virga Jesse onder de loep gelegd. Ze worden met een wetenschappelijke blik bekeken, getoetst aan de hedendaagse omgang met buitengewone zaken en vergeleken met de waarden die andere religies aan vergelijkbare verhalen geven. Dat allemaal met ?! als leidraad: verwondering. lees meer over de tentoonstelling


De lezing en het debat zijn een organisatie van Mensen & Wetenschap, Humanistisch Verbond en Bibliotheek Hasselt Limburg.

De tentoonstelling Geloof het of niet ?! en de bijhorende activiteiten kaderen in de Virga Jessefeesten die in augustus 2024 door gaan in Hasselt.

  

Wanneer
Zaterdag, 20 april 2024

om 14 uur

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

De ingang van de bibliotheek ligt aan de kant van het Kolonel Dusartplein, onder de grote glazen luifel.

Doelgroep

Iedereen

Prijs

Gratis

Organisator

Mensen & Wetenschap, Humanistisch Verbond en Bibliotheek Hasselt Limburg

Meer info

reserveer hier je gratis plek en stel alvast je vraag