Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Geloof het of niet ?!

beeld van de expo geloof het of niet

Geloof het of niet ?!

De mirakels van de Virga Jesse en andere wonderen

mi·ra·kel (het; o; meervoud: mirakels, mirakelen)

1 bovennatuurlijk feit; = wonder

Onverwachte genezingen, wonderbaarlijke reddingen, onverklaarbare gebeurtenissen… we kennen allemaal de raadselachtige verhalen die – vaak al eeuwenlang - tot onze verbeelding spreken. Ze werden over grenzen van tijd en ruimte doorgegeven, eerst mondeling en via wagenspelen, later via afbeeldingen en teksten.

De Hasseltse Virga Jesse heeft over de eeuwen heen eigenhandig voor heel wat lokale mirakels gezorgd. Ze versterkten de roep van Onze-Lieve-Vrouw van Hasselt en er ontstond een drukke verering, die uitmondde in de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten. Die gaan in augustus 2024 opnieuw door in onze stad.

In de tentoonstelling Geloof het of niet?! worden de mirakels van de Virga Jesse onder de loep gelegd. Ze worden met een wetenschappelijke blik bekeken, getoetst aan de hedendaagse omgang met buitengewone zaken en vergeleken met de waarden die andere religies aan vergelijkbare verhalen geven. Dat allemaal met ?! als leidraad: verwondering.


De tentoonstelling Geloof het of niet ?! en de bijhorende activiteiten kaderen in de Virga Jessefeesten die in augustus 2024 door gaan in Hasselt.

Wanneer
Zaterdag, 20 april 2024 - zondag, 01 september 2024

tijdens de openingsuren van de bibliotheek

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

De ingang van de bibliotheek ligt aan de kant van het Kolonel Dusartplein, onder de grote glazen luifel.

Doelgroep

Iedereen

Prijs

Gratis

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg