Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Faciliteiten

Inleverkluis en automaten

Inleveren kan je aan de 3 inleverpunten in de hal. Je kunt je materialen ook inleveren wanneer de bibliotheek gesloten is via de inleverkluis aan de gevel, naast de toegang. Meer informatie over inleveren.

Zelfuitleenbalies

De bibliotheekgebruikers kunnen hier zelf hun materialen lenen of verlengen. Meer informatie over lenen.

Betaalautomaten

Je telaatgeld en lidgeld betalen of geld op je lidkaart zetten? Dit kan allemaal via de betaalautomaten.

Vestiaire

Een veilige manier om tijdelijk je spullen op te bergen. Deze vestiairekasten bedien je met een pincode die je zelf kiest. Meer informatie over de vestiairekastjes.

Toilet

Deze toiletten zijn enkel toegankelijk met de persoonlijke lidkaart van de Bibliotheek Hasselt Limburg.

Magazijnlift

Een belangrijk deel van de openbare collectie van de BHL vestiging Dusart staat opgesteld in het magazijn. Deze materialen kun je opvragen via de magazijnlift om ter plaatse in te kijken of uit te lenen. Meer info over het magazijn.

Studeer- en werkruimtes

De BHL vestiging Dusart meer dan 300 studeer- en werkplekken aan die verspreid zijn over de hele bibliotheek. Meer info over de studeer- en werkruimtes.

Gratis internet

Leden van de BHL kunnen gratis surfen in de bib. Dit kan via wifi op hun eigen toestel of op de internet pc’s. Meer info over de internet pc’s.

Printers

Zet aan de betaalautomaat geld op je lidkaart en gebruik je lidkaart dan om documenten af te drukken of te kopiëren. Meer informatie over kopiëren en printen.

Catalogus pc’s

In de bibliotheek staan verschillende pc’s waar je de catalogus kan raadplegen. Zo zie je meteen of het materiaal beschikbaar is en op welke locatie. De catalogus kan je natuurlijk ook altijd thuis raadplegen. Meer info over de catalogus.

Ronde tafel met databanken

Aan deze pc’s kan je gespecialiseerde onlinedatabanken raadplegen. Overzicht databanken.

Op vier computers kun je met je elektronische identiteitskaart en je pincode gebruik maken van enkele online overheidsdiensten. Meer info over eID-diensten.

Drankautomaten

BHL vestiging Dusart heeft drankautomaten met warme en koude dranken op de eerste verdieping. Deze dranken mogen alleen in het leescafé worden genuttigd. Op de tweede verdieping staat een drinkfontein voor gratis water.

Leescafé

In het Leescafé op de eerste verdieping in de BHL vestiging Dusart kun je elke dag gratis een twintigtal binnen- en buitenlandse kranten lezen en meer dan 50 week- en maandbladen. Meer info over het leescafé.

Aanraakschermen

Ontdek de grote aanraakschermen in de BHL vestiging Dusart. Meer info over de aanraakschermen.

Infopunten

Aan het onthaal kan u terecht met al uw algemene vragen over de BHL. Ga naar één van de infopunten voor specifieke vragen over de collecties.

Zoek in de catalogus