Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
jonge vrouw help oudere vrouw aan de pc

Digitale hulp voor je Covid Safe Ticket

vrijdag, 26 november 2021

Sinds 1 november heb je in Vlaanderen niet enkel een Covid Safe Ticket nodig bij grote evenementen, maar ook in onder meer de horeca en in fitnesscentra. Omdat veel Hasselaren problemen ondervinden om hun ‘coronapas’ te downloaden, biedt de stad Hasselt via een team van specialisten digitale ondersteuning aan op zes locaties waaronder ook de bibliotheek in Dusart.

Covid Safe App of afdruk

De ‘Covid Safe App’ is de meest handige en meest duurzame optie. Je hebt je smartphone altijd bij de hand en updates in je status gebeuren automatisch. In eerste instantie focussen we dan ook op de installatie van deze app. Cruciaal is dat je je eID met pincode (om te kunnen inloggen) of hun een bankkaartlezer én bankkaart meebrengt. Anders kunnen we je jammer genoeg niet digitaal voorthelpen.

Heb je geen smartphone ter beschikking? Dan zorgen we voor een afdruk op papier van je Covid Safe Ticket. Opgelet ook hier hebben we de pincode of een andere digitale sleutel nodig.

Wist je dat je ook zelf via de Vlaamse Infolijn (078 78 78 50) je CST kan aanvragen? Dan wordt het per post bezorgd. 

Afspraak inboeken

De locaties zijn: stadhuis ’t Scheep, de lokale Dienstencentra HOGEVIJF Stadspark en Banneux, het Huis van het Kind, het Wijkpunt Rode Rok in Kuringen en Bibliotheek Hasselt Limburg Dusart.

Op diverse momenten zullen we op deze locaties tijdssloten van 20 minuten beschikbaar stellen. Die tijd is nodig om één ‘coronapas’ in orde te maken.

Hier kan je online een afspraak inboeken.

Lukt dit niet? Dan kan je ook een afspraak maken via 011 23 90 00.

BHL Nieuwsbrief

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.