Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Kalender
  • Andy Griffiths over “Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek?”

Andy Griffiths over “Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek?”

Foto van Andy Griffiths achter zijn boeken van de reeks 'de waanzinnige boomhut'.

Blokkeer donderdag 28 februari in je agenda want Andy ‘Waanzinnige boomhut’ Griffiths komt naar de bib! Juffen en meesters kunnen zich helemaal zot laten inspireren door waanzinnige tips en doldwaze opdrachten om hopen plezier te maken met letters en woorden.

Tijdens deze lezing geeft Andy Griffiths leuke tips en opdrachten om zelf een 'waanzinnig boek' te kunnen schrijven. Dit boek heeft als doel kinderen aan te zetten tot het zelf schrijven van een verhaal. Andy en Terry tonen (in het boek) telkens eerst een voorbeeld, zoals: 'Hoe teken je een strip rond een slechte mama?' Daarna moet je zelf aan de slag.

Tijdens het event krijg je met je toegangsticket een waanzinnige korting van 5 euro bij aankoop van Andy's nieuwe boek “De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen”.

De reeks

“De waanzinnige boomhut” is een waanzinnig populaire jeugdboekenreeks, geschreven door de Australische schrijver Andy Griffiths en zeer herkenbaar geïllustreerd door Terry Denton.

De Nederlandstalige edities zijn vertaald door Edward van de Vendel. De boeken zijn bedoeld voor de jeugd van 7 tot 11 jaar en hebben tal van prijzen gewonnen. 

Waar gaat het eigenlijk over?

Andy en Terry hebben een heel speciale boomhut gebouwd met een bowlingbaan, een zwembad, een tank met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en er is zelfs een snoepjesmachine die rechtstreeks snoepjes in de mond schiet. Oorspronkelijk bestond de boomhut uit 13 verdiepingen en telkens worden er 13 verdiepingen bijgebouwd.

Over Andy Griffiths

Andy Griffiths (Melbourne, 3 september 1961) is een Australisch schrijver. Hij schrijft de serie boeken “De waanzinnige boomhut” en heeft onder andere “Het Waanzinnige Boek Over Het Lichaam”, “Het Waanzinnige Boek Over De Billosaures En Andere Dino’s” en “Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek?” geschreven.

Wanneer
Donderdag, 28 februari 2019

  • 17.30 uur: signeersessie en boekenverkoop (voor iedereen toegankelijk)
  • 18.30 uur: lezing “Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek?” door Andy Griffiths (enkel voor leerkrachten en leerkrachten in opleiding)
  • 18.30 uur: gratis jeugdfilmvertoning (voor kinderen van 7 tot 12 jaar)

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart

Martelarenlaan 17

3500 Hasselt

Doelgroep

Leerkrachten en leerkrachten in opleiding

Prijs

5.00 euro

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg i.s.m. Lannoo

Meer info

Tickets kan je hier bestellen.

  • Start
  • Kalender
  • Andy Griffiths over “Hoe Schrijf Je Zelf Een Waanzinnig Boek?”