Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Verlengen en reserveren

Verlengen

Je kunt maximum 2 keer zelf de leentermijn van jouw geleende materialen verlengen. 

Dit kan telkens voor drie weken.

Je kunt materialen verlengen:

  • thuis via Mijn Bibliotheek
  • aan de leenpunten in de bibliotheek
  • uitzondering: verlengen kan niet wanneer de materialen gereserveerd zijn voor een andere persoon. Materialen uit de top 10 kan je ook niet verlengen.

Om telaatgeld te vermijden verleng je best op tijd je materialen.

Reserveren

Is het materiaal dat je zoekt reeds geleend?

Via onze catalogus kun je het tegen betaling reserveren.

  • Zoek de titel op in de catalogus.
  • Klik naast de titel op de knop "reserveren".
  • Log in.
  • Kies je locatie.
  • Bevestig je reservatie.

Wij verwittigen je zodra het materiaal binnenkomt en bewaren het voor je tot 14 dagen na postdatum. Kom je het materiaal niet ophalen zal er toch een kost aangerekend worden. Zodra het gereserveerde materiaal door de vorige lener is ingeleverd kan je de reservatie niet meer annuleren. Je kan je reservering enkel ophalen in de gekozen locatie.

Interbibliothecair Leenverkeer

Wanneer een materiaal niet in BHL te verkrijgen is, kun je dit reserveren bij een andere bibliotheek. We noemen dit Interbibliothecair Leenverkeer (IBL).

Ben je lid van de bibliotheek? Dan kan je een online IBL-reservatie doen in Mijn Bibliotheek.

Je zoekt de titel op in onze catalogus. Indien de gewenste titel niet in de collectie van BHL zit, word je automatisch doorgeschakeld naar www.bibliotheek.be . Dit is de catalogus van alle Vlaamse en Brusselse bibliotheken. Hier plaats je dan je IBL-reservatie via je Mijn Bibliotheek-account.

In Mijn Bibliotheek kan je bij ‘reservaties’ de IBL-reservatie volgen. De statusupdate verandert in ‘in behandeling’ als de aanvraag gehonoreerd wordt.

Wanneer de aanvraag klaarligt om opgehaald te worden, ontvang je hiervan bericht in je mailbox net zoals bij een gewone reservering.

Dit materiaal ligt dan klaar aan het onthaal. De kostprijs van deze dienstverlening bedraagt 8 euro en zal aangerekend worden op het moment dat je het materiaal uitleent.

Zoek in de catalogus
Contacteer ons