Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Contact


Bibliotheek Hasselt Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg.

Naast een aanbod van meer dan 1 550 000 materialen (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen, biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer. Het brutalistische gebouw werd in 2002 volledig verbouwd.

Bibliotheek Hasselt Limburg probeert zich steeds te onderscheiden. Lees hier meer over onze missie en doelstellingen.

Bibliotheek Hasselt Limburg ontwikkelt samenwerkingsverbanden met andere bibliotheken, het onderwijs, culturele instellingen en andere relevante beleidsdomeinen. Ze doet dit met het oog op haar drieledige opdracht als grootste openbare bibliotheek in Limburg, erfgoedbibliotheek en wetenschappelijke bibliotheek.

Lees hier meer over de verschillende partners:

De Bibliotheek Hasselt Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek. Met de uitbouw van het Infopunt Erfgoed wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 materialen. Infopunt Erfgoed stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
woensdag, 24 februari 2021
Let op, de buitenkluis van vestiging Dusart kampt met een technische storing en kan even niet gebruikt worden. We hopen dat de problemen snel opgelost zijn! Alvast bedankt voor je begrip!
beschrijving
vrijdag, 19 februari 2021
update 19 februari De slots voor maart zijn nu ook vrijgegeven voor reservatie. We merken dat de studieplekken snel 'uitverkocht' geraken momenteel. Hou hier dus rekening mee. Wil je zeker zijn...
beschrijving
maandag, 15 februari 2021
Tiemen won onlangs de striptekenwedstrijd met zijn leuke gag-strookje. Jee Kast is in persoon de prijs gaan afgeven aan Tiemen: een originele striptekening met Tiemen zélf als personage! Proficat Tiemen!...
Zoek in de catalogus
Verlengen en reserveren

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social