Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Contact


Bibliotheek Hasselt Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg.

Naast een aanbod van meer dan 1 550 000 materialen (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen, biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer. Het brutalistische gebouw werd in 2002 volledig verbouwd.

Bibliotheek Hasselt Limburg probeert zich steeds te onderscheiden. Lees hier meer over onze missie en doelstellingen.

Bibliotheek Hasselt Limburg ontwikkelt samenwerkingsverbanden met andere bibliotheken, het onderwijs, culturele instellingen en andere relevante beleidsdomeinen. Ze doet dit met het oog op haar drieledige opdracht als grootste openbare bibliotheek in Limburg, erfgoedbibliotheek en wetenschappelijke bibliotheek.

Lees hier meer over de verschillende partners:

De Bibliotheek Hasselt Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek. Met de uitbouw van het Infopunt Erfgoed wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 materialen. Infopunt Erfgoed stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
maandag, 23 mei 2022
Op donderdag 26 mei is de bibliotheek gesloten. Het is dan Onze Lieve Heer Hemelvaart, een feestdag. Vrijdag staan we weer voor je klaar. Breng ons zeker een bezoek tijdens je verlengd weekend!
beschrijving
zaterdag, 21 mei 2022
Onze bib heeft best wat tweewielers in gebruik om de collectie naar buiten te brengen. Gewone (elektrische) fietsen met fietstas om kleine hoeveelheden naar klanten van onze dienst ‘Bib aan huis’ te...
beschrijving
vrijdag, 20 mei 2022
Update - in juni zijn er geen huuradvies-consultaties wegens examenperiode Huuradvies Hasselt is er voor huurders en verhuurders. Waar moet ik op letten bij het opstellen van een huurcontract? Wat...
Zoek in de catalogus
Verlengen en reserveren

Kalenderrss feed kalender

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social