Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Contact


Bibliotheek Hasselt Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg.

Naast een aanbod van meer dan 1 550 000 materialen (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen, biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer. Het brutalistische gebouw werd in 2002 volledig verbouwd.

Bibliotheek Hasselt Limburg probeert zich steeds te onderscheiden. Lees hier meer over onze missie en doelstellingen.

Bibliotheek Hasselt Limburg ontwikkelt samenwerkingsverbanden met andere bibliotheken, het onderwijs, culturele instellingen en andere relevante beleidsdomeinen. Ze doet dit met het oog op haar drieledige opdracht als grootste openbare bibliotheek in Limburg, erfgoedbibliotheek en wetenschappelijke bibliotheek.

Lees hier meer over de verschillende partners:

De Bibliotheek Hasselt Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek. Met de uitbouw van het Infopunt Erfgoed wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 materialen. Infopunt Erfgoed stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
maandag, 04 maart 2024
Komende zaterdag heel welkom op twee boeiende activiteiten! Klik op de links hieronder voor meer info en tickets. In de voormiddag het interactieve debat Spreekuur, dat deze keer gaat over Gezond...
beschrijving
dinsdag, 27 februari 2024
BoekenBuur… een ❤ voor boeken en voor elkaar! Onze bib rolt dit jaar stapsgewijs de gratis BoekenBuur-app uit. Meestal krijgen we de opmerking dat de app zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk is -...
beschrijving
vrijdag, 23 februari 2024
Op zondag 3 maart is de bib extra open van 10 tot 13 uur. We openen Jeugdboekenmaand die dag, dus verwacht je wel aan wat feestgedruis!
Zoek in de catalogus
Verlengen en reserveren

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social