Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Over de BHL


De Bibliotheek Hasselt Limburg is de grootste openbare bibliotheek in de provincie Limburg.

Naast een aanbod van meer dan 1 550 000 materialen (boeken, cd's, dvd's, kranten, tijdschriften, databanken, ...) voor verschillende doelgroepen, biedt zij ook een ruime dienstverlening aan: studieplekken, de digitale bibliotheek, gratis draadloos internet, Interbibliothecair Leenverkeer. Het gebouw werd in 2002 nog volledig verbouwd.

Bibliotheek Hasselt Limburg probeert zicht steeds te onderscheiden. Lees hier meer over onze missie en doelstellingen.

De Bibliotheek Hasselt Limburg ontwikkelt samenwerkingsverbanden met andere bibliotheken, het onderwijs, culturele instellingen en andere relevante beleidsdomeinen. Ze doet dit met het oog op haar drieledige opdracht als grootste openbare bibliotheek in Limburg, erfgoedbibliotheek en wetenschappelijke bibliotheek.

Lees hier meer over de verschillende partners:

De Bibliotheek Hasselt Limburg is ook een erfgoedbibliotheek of bewaarbibliotheek en is partner van de Vlaamse erfgoedbibliotheek. Met de uitbouw van het Infopunt Erfgoed wil zij een regionaal ankerpunt zijn voor bewaring en publieksgerichte ontsluiting van erfgoedcollecties, in het bijzonder de collecties Limburgensia en de Collectie Oude Drukken met meer dan 750.000 materialen. Infopunt Erfgoed stelt haar collecties en archieven ook ten dienste van het historisch en wetenschappelijk onderzoek.

Nieuwsrss feed nieuws

beschrijving
dinsdag, 23 april 2019
Weggooien? Mooi niet! In het repair café helpen we elkaar met het herstellen van allerhande voorwerpen, kleding, elektrische apparaten, computers, … De hulp is gratis. Je betaalt enkel voor onderdelen die...
beschrijving
maandag, 22 april 2019
Beide vestigingen zijn gesloten op woensdag 1 mei, Feest van de Arbeid. Materialen kun je tijdens onze sluitingsmomenten terugbrengen via de inleverbussen.
beschrijving
vrijdag, 12 april 2019
Limburg lezingen stelt voor: Nocturne van de Filosofie - De toekomst van Europa: tussen angst en hoop Waar gaat het met de mensheid en de wereld heen? Vandaag lijkt niets nog zeker en heeft een zeker...
Zoek in de catalogus

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social