Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

A tot Z (Vakdomeinen)

Onderwijs

Websites

 • Vlaamse Vereniging Autisme vzw, ontmoetingsplek voor mensen met autisme en hun ouders, familie en sociaal netwerk.

  Ga naar Autisme Vlaanderen.

 • Beeldgeletterd is een website van Mediawijs - het Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid - die leerkrachten uitdaagt om beelden van foto's, films, cartoons en schilderijen centraal te plaatsen in de les. Gebruik beelden niet enkel als illustratie bij teksten, maar als onderwerp om kritisch te bekijken, de betekenis ervan te lezen, er zelf betekenis aan te geven of om ermee te communiceren.

  Ga naar beeldgeletterd.

 • Centrum ZitStil geeft informatie, vorming, training, ondersteuning en onderneemt maatschappelijke actie om alle personen die geconfronteerd worden met ADHD optimaal te laten functioneren zodat de gevolgen van de ontwikkelingsstoornis maximaal beheerst kunnen worden.

  Ga naar Centrum ZitStil.

 • Cybersimpel is een initiatief van Google en Testaankoop. Het promoot een veiliger internet en stimuleert consumenten om zich beter te wapenen tegen de risico’s van het wereldwijde web.

  Ga naar Cybersimpel.

 • Eureka Letop voor leerkrachten, ouders en professionelen over leerstoornissen en problemen bij het leren.

  Ga naar Eureka Letop!.

 • Het Europees Schoolnetwerk bestaat uit 31 Europese ministeries van Onderwijs. Zij staan in voor het innoveren van methodes om kennis door te geven èn op te nemen. Doelgroep: ministeries van Onderwijs, scholen, leerkrachten, onderzoekers en industriële partners.

  Ga naar European Schoolnet.

 • Gamesindeklas is een website van Mediawijs - het Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid - die inzicht geeft in de manier waarop games stimuleren om te leren en hoe leerkrachten ze kunnen gebruiken in de klas.

  Ga naar gamesindeklas.

 • Het jeugdhulpaanbod in Vlaanderen is erg divers. Het varieert van een laagdrempelig, weinig ingrijpend, kortdurend en rechtstreeks toegankelijk aanbod tot erg intensieve, ingrijpende en niet zomaar op vraag van de cliënt toegankelijke hulpverlening.
  Integrale Jeugdhulp Vlaanderen is een wegwijzer in het aanbod.

  Ga naar Integrale Jeugdhulp Vlaanderen.

 • JINT stimuleert en ondersteunt de internationale uitwisseling en samenwerking van jongeren en jeugdorganisaties.

  Ga naar JINT.

 • Op Leren.nl vind je gratis online cursussen en andere kennisbronnen over allerlei onderwerpen.

  Ga naar Leren.nl.

 • Onderwijs in Vlaanderen is de website van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming met informatie voor ouders, leerlingen, studenten en studerende volwassenen.

  Ga naar Onderwijs in Vlaanderen.

 • Stichting Lezen moedigt iedereen aan meer te lezen. De stichting werkt aan een ononderbroken lijn van leesbevorderingsprojecten voor kinderen en volwassenen en biedt onderdak aan een unieke vakbibliotheek over jeugdliteratuur en leesbevordering.

  Ga naar Stichting Lezen.

 • Taalunieversum biedt alles rond de Nederlandse taal zoals feiten en cijfers, geschiedenis, wetgeving, ondersteuning in het onderwijs, ...

  Ga naar Taalunieversum.

 • Tegencyberpesten is een website van Mediawijs - het Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid - die inzicht geeft in de problematiek van cyberpesten en presenteert een aantal maatregelen die door scholen ingezet kunnen worden.

  Ga naar tegencyberpesten.

 • Via Vacature.com kun je gemakkelijk online zoeken naar een gepaste job.

  Ga naar Vacature.com.

Bibliotheek Hasselt Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
e-mail bibliotheek@hasselt.be
http://www.hasselt.be/bibliotheek


De openingsuren van de Bibliotheek Hasselt Limburg vind je terug via http://bibliotheek.hasselt.be/bhlopeningsuren

Databanken
Vakdomeinen
Websites

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social