Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Tussen 2 lijnen - Niña Weijers

zwart wit foto van Nina Weijers

De Nederlandse schrijfster Niña Weijers ken je waarschijnlijk van haar alom geprezen debuutroman 'De consequenties'. Goed nieuws voor de fans, want in juni verscheen haar tweede roman 'Kamers, antikamers'.

Kamers, antikamers

Nieuwsgierig als we zijn hebben we Niña uitgenodigd om het in Tussen 2 Lijnen over haar nieuwe boek te hebben. De premisse klinkt alvast veelbelovend: "'Kamers, antikamers' is een roman over de poreuze grenzen tussen het herinnerde, het verzonnen en het mogelijke. Over de manieren waarop heden en verleden steeds de chronologie verstoren, en de weigering van het leven zich te laten omvormen tot een verhaal.". Of, nog mooier, "Over de manier waarop mensen elkaar vinden en verliezen".

Hasselts literatuurcriticus Sofie Gielis zal Niña interviewen.

Niña Weijers

Niña Weijers (1987) studeerde literatuurwetenschap. In 2010 won zij de schrijfwedstrijd 'Write Now!', en ze publiceerde korte verhalen in o.a. 'De Gids' en 'Passionate Magazine'. Door 'Opzij' werd ze in 2013 uitgeroepen tot een van de ‘35 schrijfsters onder de 35’. Ze heeft een vaste column op de website van 'De Groene Amsterdammer'.

debuut 'De consequenties'

Haar debuutroman 'De consequenties' werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2015 en is bekroond met de Anton Wachterprijs 2014, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015, met de Van der Hoogt-prijs en de Opzij-prijs. 'De consequenties' is in vertaling verschenen in Duitsland, Frankrijk, de USA, Tsjechië en Montenegro.

Wanneer
Zaterdag, 12 oktober 2019

om 14.00 uur

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart

Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

Doelgroep

volwassenen

Prijs

gratis, maar reserveer een ticket

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg i.s.m. Cultuurcentrum Hasselt en Boekhandel Grim

Meer info

reserveer je plekje online of telefonisch 011 22 99 33