Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Tussen 2 Lijnen met Maaike Neuville

Maaike Neuville (c) Kaat Pype

Een uitzonderlijk debuut over machtsverhoudingen waarin de rol van dader en slachtoffer diffuus is. De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium staat met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen stoppen meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen wou zien.

Zij. 

is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs al is er wederzijdse instemming, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in het vertellen van je eigen verhaal.

Maaike Neuville

acteert in het theater en in films en series in België en Nederland. Ze had een hoofdrol in de populaire serie Red light. Ze schrijft en maakt theaterstukken over de eindeloze variaties aan (on)mogelijkheden in de liefde. Zij. is haar debuutroman.

Lieselotte Bijnens

zal Maaike interviewen. Lieselotte deelt online haar leesplezier als Acta Fabula Est. Wat begon tijdens haar studie musicologie als een hobby groeide langzaam uit tot een platform waarin zowel haar passie voor literatuur als muziek een plek krijgen. In 2022 schreef ze het essay Toonaangevende vrouwen: componistes in Vlaanderen waarin ze het gebrek aan visibiliteit van vrouwen in de Vlaamse muziekgeschiedenis aankaartte.

foto Maaike (c) Kaat Pype

Wanneer
Zaterdag, 09 maart 2024

14 uur

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

De ingang van de bibliotheek ligt aan de kant van het Kolonel Dusartplein, onder de grote glazen luifel.

Doelgroep

Iedereen

Prijs

Gratis

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg met CCHasselt

Meer info

Reserveer hier je gratis ticket