Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Themastand

Verspreid doorheen de bibliotheken kom je heel wat themastanden tegen. Veel bibliotheekbezoekers ontdekken zo boeken, cd's en dvd's en laten zich verrassen. Af en toe verschijnt er ook een pop-up stand, bijvoorbeeld wanneer we een groot schrijver verloren zijn of als een zeer belangrijke oeuvreprijs wordt uitgereikt. Hier volgt een overzicht van onze permanente themastanden.

Nieuw 

De nieuw aangekochte materialen plaatsen we niet rechtstreeks in de rekken. Ze komen op de "nieuw in collectie"-meubels in de juiste afdeling te staan. Bijvoorbeeld in vestiging Dusart, de nieuwe informatieve materialen vind je op de benedenverdieping, nieuwe cd's en dvd's op de afdeling Muziek & Film, enz. Op die manier vind je sneller een boek dat nog niemand gelezen heeft! Online kan je deze ook in de catalogus vinden. 

In etalage 

Een paar keer per jaar selecteren de BHL-medewerkers kwaliteitsvolle maar ook populaire romans, informatieve boeken, cd's en dvd's om een actuele In etalage-stand mee te vullen. De aparte collectie In etalage voor jeugd, In etalage voor jongeren en In etalage voor volwassenen komt tegemoet aan deze verlangens. Elk materiaal wordt minstens in 5 exemplaren aangeboden. 

In focus 

Op deze themastand zetten we actuele thema's in de kijker en spelen we in op recente nieuwsfeiten. We presenteren je een verrassende, thematische selectie uit onze collectie. 

Taalpunt 

Ons Taalpunt-aanbod is samengebracht op de gelijkvloerse verdieping van vestiging Dusart. Je vindt er boeken om Nederlands te leren. De boeken worden met de kaft naar voren gepresenteerd. Bovendien kan je gratis oefenen met verschillende computerprogramma’s om Nederlands te leren. 

Limburgstand 

Deze vind je op de eerste verdieping. Aandacht gaat naar Limburgse auteurs.

Bibliotheek Hasselt Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
e-mail bibliotheek@hasselt.be
http://www.hasselt.be/bibliotheek


De openingsuren van de Bibliotheek Hasselt Limburg vind je terug via http://bibliotheek.hasselt.be/bhlopeningsuren

Zoek in de catalogus

Nieuws

donderdag, 07 september 2023
Werelddag dementie op 21 september - themastand
Eén op vijf mensen krijgt ooit dementie. De kans dat je te maken krijgt met een persoon met dementie is groot. 1 op 5. Hallucinant. Nog tot begin oktober staat een themastand over dementie in de...
dinsdag, 05 september 2023
Het Chili van Pablo Neruda en Salvador Allende
Dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda stierf op 23 september 1973, twaalf dagen na de gewelddadige dood van zijn vriend Salvador Allende, de democratisch verkozen president van Chili. De dichter...
dinsdag, 27 juni 2023
In Etalage zomer
Vers materiaal om de zomervakantie in te duiken: de nieuwe In etalage-selectie staat vanaf woensdag 28 juni klaar! Onze collega's maakten weer een fijne keuze voor onze klanten - voor elk wat wils -...

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social