Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Themastand

Verspreid doorheen de bibliotheken kom je heel wat themastanden tegen. Veel bibliotheekbezoekers ontdekken zo boeken, cd's en dvd's en laten zich verrassen. Af en toe verschijnt er ook een pop-up stand, bijvoorbeeld wanneer we een groot schrijver verloren zijn of als een zeer belangrijke oeuvreprijs wordt uitgereikt. Hier volgt een overzicht van onze permanente themastanden.

Nieuw (vestiging Dusart en Kuringen)

De nieuw aangekochte materialen plaatsen we niet rechtstreeks in de rekken. Ze komen op de "nieuw in collectie"-meubels in de juiste afdeling te staan. Bijvoorbeeld in vestiging Dusart, de nieuwe informatieve materialen vind je op de benedenverdieping, nieuwe cd's en dvd's op de afdeling Muziek & Film, enz. Op die manier vind je sneller een boek dat nog niemand gelezen heeft! Online kan je deze ook in de catalogus vinden. 

Top 10 (vestiging Dusart)

Een paar keer per jaar selecteren de BHL-medewerkers kwaliteitsvolle maar ook populaire romans, informatieve boeken, cd's en dvd's om een actuele Top 10-stand mee te vullen. De aparte collectie Top 10 voor jeugd, Top 10 voor jongeren en Top 10 voor volwassenen komt tegemoet aan deze verlangens. Elk materiaal wordt minstens in 5 exemplaren aangeboden (Letteren zelfs in 20 exemplaren). Opgelet! Materialen uit de top 10 kun je niet verlengen. Alle materialen die ooit werden geselecteerd vind je terug op de Ex-top 10-stand in de inkomhal. Enkel de huidige top 10 vind je er niet terug. 

In focus (vestiging Dusart)

Op deze themastand zetten we actuele thema's in de kijker en spelen we in op recente nieuwsfeiten. We presenteren je een verrassende, thematische selectie uit onze collectie. Je vindt de FOCUS-stand op het bibliotheekplein.

Taalgarage (vestiging Dusart)

Taalgarage is een zelfstudieproject voor mensen die snel Nederlands willen leren. De Bibliotheek Hasselt Limburg neemt deel aan dit project door speciaal geselecteerde boeken en cursussen te presenteren op de Taalgarage-stand. Deze stand vind je terug op de benedenverdieping op de Afdeling Informatie.

Limburgstand (vestiging Dusart)

Deze vind je op de eerste verdieping. Aandacht gaat naar Limburgse schrijvers en illustratoren.

Bibliotheek Hasselt Limburg
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

tel. 011 29 59 00
e-mail bibliotheek@hasselt.be
http://www.hasselt.be/bibliotheek


De openingsuren van de Bibliotheek Hasselt Limburg vind je terug via http://bibliotheek.hasselt.be/bhlopeningsuren

Zoek in de catalogus

Nieuws

dinsdag, 10 september 2019
Nina Weijers
Update Nog een maand de tijd om Kamers, Antikamers te lezen, want op 12 oktober is Niña Weijers te gast in onze bib. Er zijn nog plekjes, dus reserveer je gratis ticket hier! Niña Weijers 'Kamer,...
zaterdag, 24 augustus 2019
raket van schoolmateriaal voor een krijtbord
“Een instelling waar onderwijs verstrekt wordt” – een van de vele definities die aan het begrip school gegeven kan worden. Maar een school is zoveel meer dan dat: het is een plaats waar vriendschappen ontstaan,...
maandag, 15 juli 2019
Nina Weijers en Annelies Beck zijn dit najaar te gast in Bibliotheek Hasselt Limburg
Hoewel het tweede seizoen van Tussen 2 Lijnen al eens buiten de lijntjes kleurt blijft het concept hetzelfde: 2 huizen, 2 locaties, fictie en non-fictie en (vooral) bevlogen sprekers. De eerste twee...

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social