Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

BHL in de gevangenis

gevel van gevangenis Hasselt

Bibliotheek Hasselt Limburg werkt al meer dan 10 jaar samen met de Hasseltse gevangenis om een bibliotheekdienst binnen de gevangenismuren uit te bouwen.De gedetineerden beschikken nu over een volwaardige bibliotheekvoorziening met een kleine, maar recente collectie boeken, strips, cd’s, dvd’s, tijdschriften, games en gezelschapspellen. Bijzonder is het uitgebreide gamma aan anderstalige boeken. Via een beveiligde internetverbinding kunnen ze de catalogus van de BHL raadplegen en vrij uit de collectie putten. De BHL geeft advies inzake bibliotheekwerking, leesbevordering en collectievorming.

Hasseltse gevangenis

De Hasseltse gevangenis huisvest ongeveer 500 gedetineerden. De directie bouwde met behulp van enkele gedetineerden en penitentiaire beambten een goed uitgeruste gevangenisbibliotheek. Sinds 2009 is de realisatie van deze gevangenisbibliotheek een waardevolle samenwerking tussen de gevangenis en BHL.

Cultuur en ontmoeting

Ook in de Hasseltse gevangenis is cultuur belangrijk. Samen met de Rode Antraciet, de cultuurdienst van de gevangenis zeg maar, doet BHL graag een duit in het zakje. We ondersteunen hen dus niet alleen door werken uit onze collectie ter beschikking te stellen, maar ook door de begrippen ‘ontmoeting’ en ‘cultuur’ naar de gevangenis te brengen. En dat doen we door linken te leggen met andere Hasseltse organisaties.

Heb je vragen over deze werking of ideeën om ze te verbeteren? Dan kan je terecht bij Belinda.Chirillo@hasselt.be 

 

Met steun van de Vlaamse Overheid.