Video's

Verken de BHL met een iPad

donderdag, 04 augustus 2016

Deze video toont hoe je de BHL kunt verkennen met een interactieve zoektocht op je eigen tablet of smartphone.

De buitenkant van een gebouw met veel glas: de Provinciale Bibliotheek Limburg.

Een jonge blonde vrouw loopt het gebouw binnen en stapt naar de onthaalbalie.

(Tekst in beeld)
Ontdek de PBL met het nieuwe Ojoo spel.

Een onthaalmedewerker geeft haar een iPad.

De jonge vrouw start het spel op de iPad. Op de overzichtskaart kiest ze voor de locatie HIP-geschiedenis-kunst en gaat op zoek. Ze kijkt naar de bewegwijzering in de bibliotheek.

Ze opent een glazen deur die toegang geeft tot het Historisch Informatiepunt Limburg. De wifi-indicator op haar iPad licht op in het groen. Ze heeft de locatie bereikt. De informatie over de locatie verschijnt op haar scherm.

(Tekst in beeld)
Twee interactieve speurtochten door de bibliotheek.

Ze gaat zitten in een zwarte, lederen zetel en lost de puzzel op die bij deze locatie hoort. Op het scherm verschijnt de boodschap "well done". De kaart verschijnt opnieuw. Ze kiest nu voor de locatie Muziek en Film.

Ze gaat de trap omhoog. Ze wandelt langs een rij boekenrekken. Wanneer ze bij de afdeling Muziek en Film aankomt licht de wifi-indicator op haar iPad op in het groen. Ze gaat zitten en plugt oortjes in.

(Tekst in beeld)
Vraag een iPad aan het onthaal of donwload de gratis app Ojoo.

Ze luistert naar de verschillende fragmenten in de audio-opdracht. Ze kiest voor fragment B. Op het scherm verschijnt de boodschap "well done". Ze loopt naar een rek met DVD’s en kiest een film.

Ze leent de film uit en geeft de iPad terug aan een onthaalmedewerker. Ze verlaat de bibliotheek.

meer info
www.limburg.be/pbl