Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Oude druk van gele vogeltjes met een bladwijzer icoon

Een unieke kijk op de wereld via oude drukken

maandag, 30 september 2019

De tentoonstelling Bladwijzer op de wereld geeft een beeld van de rijkdom van de erfgoedcollecties van Bibliotheek Hasselt Limburg.

De inhoud

In onze erfgoedcollecties zitten heel wat prachtboeken verscholen. We halen ze met veel plezier uit hun geklimatiseerde cocon en tonen een keuze van belangrijke en fraaie werken. Deze boeken leggen elk op een ander vakgebied kennis vast en brengen deze kennis in beeld.

Deze vakgebieden zijn: planten, fruit, bomen, vogels, fossielen, landschappen, kastelen, neoklassieke gebouwen, archeologische voorwerpen en machines. Tevens laat deze tentoonstelling ook enkele bijzondere aanwinsten van de erfgoedcollecties van de laatste tien jaar zien.

Bibliotheek Hasselt Limburg is een openbare, een wetenschappelijke én een erfgoedbibliotheek. Als erfgoedbibliotheek beheert zij drie rijke collecties: de Collectie Limburgensia, de Cultuurhistorische Collectie en de Collectie Oude Drukken en Handschriften. Om de rijkdom van deze collecties aan het licht te brengen organiseert de bibliotheek jaarlijks een tentoonstelling.

Wanneer
maandag, 30 september 2019 - zaterdag, 25 april 2020
tijdens de openingsuren van de bibliotheek


Waar
Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt


Doelgroep
Iedereen


Prijs
Gratis


Organisator
Bibliotheek Hasselt Limburg


Meer info
De tentoonstelling staat opgesteld op de gelijkvloerse verdieping, op de informatieve afdeling.

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social