Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
titel op gele achtergrond in stijl van de de Limbomania posters

Wereldberoemd in Limburg - Limbomania 1995 - 2017

vrijdag, 31 januari 2020

De boeiende geschiedenis van het eerste provinciale rockconcours ter wereld.

Limbomania is dood, lang leve Limbomania! In 2017 won Fornet de allerlaatste editie van het provinciale rockconcours dat sinds 1995 een springplank was voor bands om alvast even ‘wereldberoemd in Limburg’ te zijn.

Tijd dus voor een terugblik op de wedstrijd waarin bekende artiesten als Tim Vanhamel, Buscemi, Faisal en Marco Z een eerste keer de neus aan het venster staken.

‘Wereldberoemd in Limburg: Limbomania 1995-2017’ vertelt leuke verhalen uit ruim twee decennia Limburgse popmuziek aan de hand van cassettes, affiches, handgeschreven inschrijvingsformulieren, foto’s, flyers, bandbio’s, …

De verhalen worden gebracht door popkenner Jan Delvaux. Herinner jij je nog wie Stone Morris was of op welke manier de band Bierpens het Limburggevoel vertolkte? Wil je weten wat Dirk Swartenbroeckx alias Buscemi uitspookte met slijpschijven, of wat striptekenaar Kim Duchateau in een muziekwedstrijd bracht? Kom dan naar Wereldberoemd in Limburg!

De expo start op 9 november 2019 in BHL Dusart met een introductie door Jan Delvaux en op 10 november 2019 in BHL Kuringen met een solo-concert van Marco Z.


Wanneer

9 november 2019 - 31 januari 2020 tijdens de openingsuren

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg Kuringen en Dusart

Doelgroep

Iedereen

Prijs

Gratis

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social