Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Ooit gemist als tekst met een uitgesneden gravure

Ooit gemist? Een terugblik

zaterdag, 01 december 2018

De tentoonstelling ‘Ooit gemist?’ biedt een kijk op de erfgoedcollecties van de bibliotheek en op het erfgoedgebeuren van de laatste twaalf jaren.

De inhoud

Om de rijkdom van de collecties - die veilig weggeborgen liggen - zichtbaar te maken voor het brede publiek, kiest de BHL ervoor om regelmatig tentoonstellingen te organiseren. Sinds 2007 zijn niet minder dan 27 tentoonstellingen met de eigen collectiestukken opgezet.

Enerzijds werd ingespeeld op thema’s die leefden in het erfgoedveld. Zo was er in 2014 de tentoonstelling 'Bewogen' over de Eerste Wereldoorlog en in 2015 de expo 'Napoleon'. Anderzijds staan er collecties of deelcollecties in de kijker naar aanleiding van projecten van preventieve conservering, catalogisering en digitalisering. Zo kwamen in 2008-2009 de prentbriefkaarten, in 2012-2013 de oude drukken en in 2016-2017 de bouwtekeningen aan bod.

Wie zich verder wil verdiepen in de onderwerpen kan nog altijd gratis de brochures van de tentoonstellingen verkrijgen aan het informatiepunt op de gelijkvloerse verdieping.

Wanneer
Zaterdag, 01 december 2018 - zaterdag, 31 augustus 2019
tijdens de openingsuren van de bibliotheek


Waar
Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt


Doelgroep
Iedereen


Prijs
Gratis


Organisator
Bibliotheek Hasselt Limburg


Meer info
De tentoonstelling staat opgesteld op de gelijkvloerse verdieping, op de informatieve afdeling.

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social