Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Lid worden

Iedereen kan lid worden van Bibliotheek Hasselt Limburg

Met je lidkaart leen je gratis boeken, cd’s en dvd’s in beide vestigingen van Bibliotheek Hasselt Limburg. Ga met je identiteitskaart naar de bibbalie en vraag je lidkaart aan.

Je betaalt, als Hasselaar, 2,5 euro lidgeld per jaar als je ouder bent dan 18 jaar. Niet-Hasselaren betalen jaarlijks 5 euro lidmaatschap. De lidkaart is gratis voor al wie jonger is dan 18 jaar, minderjarigen schrijven zich in onder begeleiding van ouder, voogd of pleegouder. Je lidmaatschap blijft één jaar geldig. Raak je je kaart kwijt? Vraag dan aan de bibliotheekmedewerker aan het onthaal om je kaart te blokkeren. Zo voorkom je misbruik. Je kan natuurlijk ook meteen een nieuwe lidkaart aanvragen.

Een lidkaart is persoonlijk, je bent zelf verantwoordelijk voor de materialen die met jouw lidkaart zijn geleend.

Zodra je lid wordt van Bibliotheek Hasselt Limburg ontvang je de welkomstbrochure. Hierin vind je alle informatie terug om je weg te vinden in de bibliotheek. Je vindt er ook meteen een overzicht van de collecties én wat de bibliotheek nog meer voor je kan doen/betekenen.

Als lid verklaar je je akkoord met het gebruikersreglement van Bibliotheek Hasselt Limburg, lees ook de privacyverklaring omtrent het Biblbiotheeksysteem.

Rondleidingen


Tijdens de zomermaanden organiseren we deze rondleidingen niet.


Je bent net ingeschreven en popelt om deze mooie bibliotheek te leren kennen? Neem dan deel aan één van de vele rondleidingen die we organiseren om jou wegwijs te maken in onze bibliotheek. Je kunt kiezen om op zaterdagvoormiddag, maandagavond of dinsdagavond deel te nemen.

  • In onze algemene rondleiding leggen we de nadruk op de collecties en nemen we je mee op ontdekkingstocht door het hele gebouw.
  • Ben je eerder op zoek naar een introductie in onze digitale collectie dan bevelen we je onze rondleiding digitale bibliotheek aan.

Ontdek alle rondleidingen

Ontdek geplande rondleidingen in de kalender.

Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Inschrijven is niet nodig, maar als je met een hele groep wilt komen, krijgen we op voorhand graag een seintje via onderstaande contactgegevens.

Zoek in de catalogus
Contacteer ons