• De bib is er voor jou - wat kan wel en wat niet? Coronamaatregels in de bibliotheek.
een vrouw draagt een mondmasker

zaterdag, 25 juli 2020

Update 25 juli

Mondmaskers zijn vanaf vandaag verplicht in de Hasseltse binnenstad, de stationsomgeving en de Blauwe Boulevard. Daarnaast is het dragen van een mondmasker, voor iedereen ouder dan 12 jaar, ook op heel wat andere plaatsen verplicht. Verlaat het huis dus niet zonder een exemplaar! Denk er bij een bezoek aan vestiging Dusart aan dat je op de heen -en terugweg ook je mondmasker draagt!

Meer info over mondmaskers in Hasselt.

Lees alles over de coronamaatregels in de bibliotheek.

Update 10 juli

Vanaf zaterdag 11 juli is het dragen van een mondmasker verplicht in alle bibliotheken. We vragen vriendelijk aan al onze bezoekers om de veiligheidsregels te respecteren.

Veiligheidsregels

• verplicht dragen van een mondmasker voor iedereen vanaf 12 jaar
  • handen ontsmetten bij het binnenkomen
  • verplicht nemen van een mandje (zo tellen wij het aantal bezoekers)
  • beperk je bezoek en kom alleen
  • enkel basisfuncties (lenen, inleveren)
  • inleveren enkel tijdens de openingsuren

Alvast hartelijk dank voor je medewerking!

• Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of op het nummer 0800-14 689.
  • Bij Tele-Onthaal kun je terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106 of via chat op tele-onthaal.be.
  • Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Opgelet! Bij het niet naleven van deze regels zijn we genoodzaakt je de toegang tot de bibliotheek te weigeren. Je kunt al onze maatregels hieronder nalezen.

Update 2 juli

We zijn ondertussen al meer dan een maand open met een basisdienstverlening. We zouden jullie natuurlijk liever in een volwaardige werking ontvangen, maar we volgen de richtlijnen en respecteren op die manier de gezondheid van zowel onze klanten als ons personeel. We lijsten nog eens op wat wel en wat niet kan in onze bibliotheken.

Wat wel?

• zowel bib Dusart als bib Kuringen zijn open met aangepaste openingsuren -en dagen
  • individueel en gecontroleerd bezoek: maximaal 50 personen gelijktijdig in Dusart, 15 in Kuringen
  • tijdsduurbeperking: max. 30 minuten toegang tot de bibliotheek
  • aangepaste leentermijn: 40 uitleningen voor 6 weken en 1 keer verlengen met 3 weken (max. 20 materialen per materiaalsoort)
  • alleen zelf lenen – tip: maak vooraf een lijstje!
  • houd voldoende afstand met anderen - 1,5 meter, zoals overal
  • handhygiëne verplicht
  • studieplekken enkel na reservatie
  • inleveren enkel tijdens de openingsuren

Wat niet?

• geen ontmoeting (geen zetels, geen stoelen)
  • leescafé en krantenblok niet beschikbaar (geen kranten/tijdschriften)
  • internetpc’s niet beschikbaar
  • toiletten niet toegankelijk
  • geen tentoonstellingen
  • geen activiteiten/evenementen in de bib
  • inleveren via de inleverbussen lukt voorlopig niet - niet in Dusart en niet in Kuringen

Update 26 mei

Gisteren zijn onze deuren weer open gegaan en dat is zowel ons als onze bezoekers goed bevallen! Hartelijk dank aan iedereen die respect toonde voor de maatregels en het zo veilig hield voor iedereen!

Vandaag gaat ook bib Kuringen weer open, en dat na meer dan twee maanden gesloten te zijn geweest. Het personeel staat te popelen om jullie ook daar op gepaste wijze te ontvangen. Hoe een bezoek aan bib Kuringen werkt zien jullie in dit filmpje.

Lees hier alles over de heropstart nog eens na.

Na twee maanden Grab and Go mogen we jullie weer verwelkomen in bib Dusart! Einde van fase 0, op naar fase 1 van onze heropening op maandag 25 mei.

Hoe werkt het? Bekijk het in dit filmpje!

Volgende week tonen we je natuurlijk ook hoe een bezoek aan bib Kuringen zal verlopen, opening op dinsdag 26 mei.

Lees alles over onze heropstart!