• De bib is er voor jou - aangepaste coronamaatregelen in de bibliotheek
vrouw glimlacht achter haar mondmasker terwijl ze een stapel tijdschriften draagt

De bib is er voor jou - aangepaste coronamaatregelen in de bibliotheek

maandag, 09 november 2020

UPDATE 7/11/2020

Als gevolg van de verstrengde coronamaatregelen, zoals afgekondigd door de Nationale Veiligheidsraad op 30/10/2020, zag ook BHL zich genoodzaakt om strengere maatregelen te treffen. Om de veiligheid van zowel het publiek als het personeel te kunnen garanderen, hebben wij daarom de beperking van 1 volwassene + 1 kind ingevoerd. We merken echter dat de lockdown en de verlenging van de herfstvakantie voor extra druk op de thuissituatie zorgen, maar ook voor extra drukte in de bibliotheek. Samen met de Crisiscel van de stad Hasselt hebben we daarom de situatie opnieuw geëvalueerd en opdracht gegeven tot aangepaste maatregelen vanaf zaterdag 7/11/2020.

• Wij raden aan om alleen te komen, of in de gezinsbubbel. Alle kinderen tellen mee voor ons totale aantal bezoekers.
  • Het maximale aantal bezoekers in beide vestigingen wordt opgetrokken:
    • BHL Dusart = 75;
    • BHL Kuringen = 25.
  • Een bezoek mag maximaal 30 minuten duren, inleveren en uitlenen zijn hierin meegerekend.

Wij treffen extra organisatorische maatregelen om ervoor te zorgen dat de bezoekersstroom en -circulatie zo vlot en zo veilig mogelijk verlopen.

Onze bibliotheken mogen open blijven, maar er worden een aantal extra veiligheidsmaatregelen genomen. We lijsten even op wat wel kan en wat niet.

Wat wel?

• zowel bib Dusart als bib Kuringen zijn open volgens de gewone openingsuren
gecontroleerd bezoek: maximaal 75 personen gelijktijdig in Dusart, 25 in Kuringen
• beperk je bezoek en kom alleen (of met je gezinsbubbel)
• tijdsduurbeperking: maximum 30 minuten toegang tot de bibliotheek
• houd voldoende afstand met anderen - 1,5 meter
• verplicht dragen van een mondmasker voor iedereen vanaf 12 jaar
• handen ontsmetten bij het binnenkomen
• verplicht nemen van een mandje voor iedereen (zo tellen wij het aantal bezoekers), verplicht ontsmetten van het mandje door de gebruiker
• volwassenen leveren in en lenen voor de kinderen, zo beperken we de wachtrijen
• raadpleeg de catalogus van thuis uit: maak vooraf een lijstje!
• gebruik bij voorkeur je eigen smartphone om onze catalogus te raadplegen als je in de bib iets wenst op te zoeken
• studieplekken enkel na reservatie
• inleveren enkel tijdens de openingsuren (Kuringen)

Wat niet?