Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
zomerwijs logo

Zomerwijs met provincie Limburg

dinsdag, 09 juni 2020

Elke zomervakantie loopt een groot aantal kinderen en jongeren uit het leerplichtonderwijs het risico om een leerachterstand op te lopen. Door de COVID-19-crisis is er sinds half maart niet meer op een normale manier les gegeven. Voor kwetsbare kinderen wordt het heel moeilijk om die achterstand nog in te halen zonder extra begeleiding.

De provincie Limburg voorziet gratis ondersteuning en begeleiding bij de organisatie van een zomerschool. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar kinderen met een leerachterstand en leerlingen uit kwetsbare doelgroepen. De provincie Limburg bouwt momenteel aan een platform dat de match zal maken tussen de Zomerscholen en de vrijwillige begeleiders waarop ze rekenen.

Het aanbod

  • Opleiding, ondersteuning en intervisie voor de begeleiders bij de opstart en gedurende de zomerschool om zeker te zijn van een kwaliteitsvol, evidence based en gedifferentieerd leeraanbod voor de doelgroep 4-18 jaar.
  • Hulp bij het zoeken van gekwalificeerde begeleiders (vrijwilligers) voor de zomerscholen.
  • Screening van het aanbod op basis van o.m. de leerdoelen, de (ped)agogische achtergrond of de opleiding van de begeleiders, hoeveel tijd van de activiteiten naar leren gaat, enz.

Hier vind je alle info en kun je je inschrijven voor webinars.

BHL Nieuwsbrief

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.