Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Nieuws
  • Wereldberoemd in Limburg: Limbomania 1995 - 2017
limbomania met gitaar

Wereldberoemd in Limburg: Limbomania 1995 - 2017

donderdag, 31 oktober 2019

Update

Omcirkel 9 en 10 november in het rood in je agenda, want jij, óf je broer óf je nicht óf je ex-lief of je pa hebben zeker ooit eens deelgenomen aan Limbomania. De expo Wereldberoemd in Limburg toont leuk archiefmateriaal, muziekkenner Jan Delvaux brengt een fijne intro en Marco Z - recordhouder "deelnames aan Limbomania" - speelt een solo-concert. Daar wil je toch bij zijn! Reserveer je plekje tijdig!


De boeiende geschiedenis van het eerste provinciale rockconcours ter wereld.

Limbomania is dood, lang leve Limbomania! In 2017 won Fornet de allerlaatste editie van het provinciale rockconcours dat sinds 1995 een springplank was voor bands om alvast even ‘wereldberoemd in Limburg’ te zijn.

Tijd dus voor een terugblik op de wedstrijd waarin bekende artiesten als Tim Vanhamel, Buscemi, Faisal en Marco Z een eerste keer de neus aan het venster staken.

De expo

‘Wereldberoemd in Limburg: Limbomania 1995-2017’ vertelt leuke verhalen uit ruim twee decennia Limburgse popmuziek aan de hand van cassettes, affiches, handgeschreven inschrijvingsformulieren, foto’s, flyers, bandbio’s, …

De expo start op 9 november in BHL Dusart met een introductie door Jan Delvaux en op 10 november in BHL Kuringen met een solo-concert door Marco Z. Schrijf je even in als je erbij wil zijn!

BHL Nieuwsbrief

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • Wereldberoemd in Limburg: Limbomania 1995 - 2017