Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
campagne beeld met illustratie van kat

Wedstrijden Jeugdboekenmaand

woensdag, 25 maart 2020

Update - Wedstrijden Jeugdboekenmaand gaan nog steeds door!

25 maart

  • Wedstrijd tangram puzzel. Deze Chinese puzzel bestaat uit zeven stukjes waar je een groot aantal figuren mee kunt vormen. Deelnameformulieren vind je hier, je kunstwerk kun je thuis maken en delen op onze facebookpagina. Je kan je kunstwerk dus niet meer naar de bib brengen. Meedoen kan tot 20 april. 
  • Wedstrijd Iedereen Leest. Kies een boek, maak een kunstwerk geïnspireerd op dat boek en stuur je foto of filmpje in. Tekenen, schilderen of boetseren? Alles is toegestaan. Wie weet win je wel een boekenpakket of een bezoek van Sien en Tom aan je klas of bib! Foto's en filmpjes kan je op deze site posten vanaf 17 februari.
  • TIP: ook je kunstwerk van onze eigen tangramwedstrijd mag je insturen voor de wedstrijd van Iedereen Leest, want onze opdracht is geïnspireerd op het boek “Tangramkat”!


Update - dat was een topper van een startdag!

8 maart

Full house was het in vestiging Kuringen op zondag 8 maart! De kunstige expo van de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten werd ’s ochtends feestelijk geopend en er viel de hele voormiddag allerlei leuks te beleven in de bibliotheek.

  • De Academie gaf twee creatieve workshops: gezichtjes kleien geïnspireerd op Picasso en een magneet maken uit krimpfolie geïnspireerd op het schilderij “De schreeuw”.
  • Verder konden de kinderen en ouders poseren voor ons green screen om zo in hun favoriete schilderij te duiken. We gebruikten hiervoor de mooie illustraties uit het boek “Grote kunst voor kleine kenners”.
  • De enthousiaste Lappie Lapstok bracht haar verhalenkoffers mee en betoverde met haar unieke vertelsels en liedjes.

Aan de tangram-wedstrijd kun je nog deelnemen tot het einde van de paasvakantie. Er zijn al heel wat mooie inzendingen .

Kort samengevat was het een drukke, maar superleuke en razend creatieve voormiddag in vestiging Kuringen!


In 2020 is het thema van Jeugdboekenmaand 'Kunst'

We hebben het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Over kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken.

Meter Sien en peter Tom

KETNET-wrapster Sien Wynants en illustrator Tom Schoonooghe zijn meter en peter van deze Jeugdboekenmaand. Een maand lang zullen zij op verschillende manieren leesplezier en mooie kinderboeken mee onder de aandacht brengen. lees meer

 

BHL Nieuwsbrief

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.