• Nieuwe namen! - Tussen 2 Lijnen lezingenreeks
collage van de gasten die we uitnodigen in cultureel seizoen 20 21

Nieuwe namen! - Tussen 2 Lijnen lezingenreeks

dinsdag, 14 juli 2020

Na een grondvestendaverend voorjaar zijn we blij dat we toch, weliswaar voorzichtig, mogen vooruitblikken naar een cultureel seizoen 2020-21! Voor onze lezingenreeks Tussen 2 Lijnen hebben we mooie nieuwe namen gecombineerd met reeds aangekondigde gasten die we hebben kunnen verschuiven naar een andere datum.

12.09.20 Paul Scheffer (verplaatsing van 14.3.20)

• Grenzen hebben, nadat ze maandenlang gesloten waren, weer een extra dimensie gekregen. Een half jaar na de Brexit en midden in de wereldwijde coronacrisis legt Nederlandse essayist Paul Scheffer zijn loep nog eens extra op wat grenzen betekenen voor dit veranderende Europa.
  • Deze lezing gaat door in de parketzaal in CCHa. Lees hier alle informatie.
  • Je kunt nog steeds je plekje reserveren. Eerder gereserveerde tickets blijven geldig.

10.10.20 Johan Op de Beeck

• Johan Op de Beeck, gewezen journalist en auteur van succesvolle biografieën over Napoleon en Lodewijk XIV, schreef met 'Het complot van Laken' een kloeke misdaadroman over de bewogen periode na WOII.
  • Deze lezing gaat door in bib Dusart. Lees hier alle informatie.
  • Reserveren kan vanaf 26 augustus. Beperkte capaciteit wegens coronamaatregels, dus wees er snel bij!

14.11.20 Erwin Mortier (verplaatsing van 25.4.20)

• Dit voorjaar verscheen de roman 'De onbevlekte', het langverwachte vervolg op Erwin Mortiers' bekroonde debuutroman 'Marcel'. Met deze roman over de complexiteit van liefhebben bevestigt Mortier eens te meer tot de absolute topklasse van de Nederlandstalige literatuur te behoren.
  • Deze lezing gaat door in de parketzaal in CCHa. Lees hier alle informatie.

06.02.21 Yousra Benfquih

• Met haar poëzie staat Yousra Benfquih op talrijke podia en speelt ze steeds met het delicate evenwicht tussen donker en licht, tussen humor en ernst, tussen ongemak en ontroering. De 'poet and columnist by night' werkt overdag ook aan een mensenrechtendoctoraat en voedt haar scherpzinnige kijk op hedendaagse maatschappelijke thema’s.

13.03.21 Fleur Pierets

• Fleur Pierets is kunstenaar, schrijver en activist. Haar bekendste performance heet 22, waarbij ze met haar vrouw Julian zou trouwen in alle landen waar het homohuwelijk was toegelaten. Na het 4de ja-woord werd Julian ziek en stierf 6 weken later. Fleur schreef het boek "Julian", een ode aan de liefde en hoe om te gaan met die allesverterende rouw.

24.04.21 Blind date

De laatste gast in deze reeks maken we later bekend. Zo kunnen we de vinger aan de pols houden.

Tussen 2 lijnen is een structurele en intense samenwerking tussen CCHA en Bibliotheek Hasselt Limburg. Tussen 2 lijnen houdt zich niet altijd aan het misschien veronderstelde schoonschrift en kleurt af en toe fijn buiten de twee lijntjes, maar de twee huizen blijven intens samenwerken om spitante auteurs en sprekers naar Hasselt te halen.

• Nieuwe namen! - Tussen 2 Lijnen lezingenreeks