• Themastanden rond Paul van Ostaijen en de expo BOEM PAUKESLAG: Bezette Stad X5
paul van ostaijen tussen de vijf kunstenaars die met zijn werk aan de slag gingen

Themastanden rond Paul van Ostaijen en de expo BOEM PAUKESLAG: Bezette Stad X5

zaterdag, 27 maart 2021

Extra themastanden bij Boem Paukeslag: Bezette Stad x5

We voegen met plezier enkele stapels boeken toe aan de expo Boem Paukeslag: Bezette Stad x5, die nu gratis te bezoeken is tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Enerzijds de Paul van Ostaijen-oogst uit onze eigen collecties en anderzijds ook de keuze van de jonge kunstenaars, die bestaat uit strips, kunstboeken en veel activistische literatuur. Aan de halfronde tafel op de gelijkvloerse verdieping, om te lenen en thuis van te genieten!

In 2021 is het 100 jaar geleden dat de iconische, avant-gardistische bundel Bezette Stad van Paul van Ostaijen verscheen. En dat viert onze bibliotheek samen met Het Letterenhuis met een reizende multimediale installatie.

Hedendaagse blik

Vijf jonge kunstenaars nemen op een frisse, eigentijdse manier de dichtbundel Bezette Stad onder handen. Ze vertrekken van onder andere drukproeven en brieven van Paul van Ostaijen. Het eindpunt: een fascinerende installatie die ons hun jonge en hedendaagse blik op Bezette Stad en onze maatschappij schenkt.

Thema's in de reizende expo

Boem Paukeslag: Bezette Stad X5 spoort jongeren aan om na te denken over thema’s uit de dichtbundel die vandaag nog steeds relevant zijn, zoals stedelijkheid, oorlog, beeldvorming, taal en kunst.

Maar ze inspireert ook tot kritisch kijken naar hun omgeving, om hier inspiratie uit te halen en er creatieve uitingen aan te geven. Net zoals van Ostaijen deed met zijn de iconische dichtbundel.