• Oproep! Bezorg ons je verkiezingsdrukwerk
volle brievenbus met een oproep om je verkiezingsdrukwerk aan de bib te schenken

Oproep! Bezorg ons je verkiezingsdrukwerk

zondag, 19 mei 2019

Update!

Nu zondag is het zo ver, we trekken naar de stembus. Bezorg je ons je verkiezingsdrukwerk? Dank!

Op zondag 26 mei trekken alle meerderjarige Belgen naar de stembus voor de verkiezingen voor het Federale Parlement, het Europees Parlement en de regionale parlementen.

Naar goede gewoonte doen we een oproep om het verkiezingsdrukwerk dat je in je brievenbus krijgt te bundelen en te schenken aan onze dienst Erfgoed. Eén van de erfgoedcollecties van Bibliotheek Hasselt Limburg is namelijk de collectie verkiezingsdrukwerk, die verzamelt alle drukwerk dat naar aanleiding van politieke verkiezingen in Limburg verspreid wordt.

De collectie bevat momenteel ongeveer 24 000 stuks, afkomstig uit Europese, federale, regionale, provinciale en gemeentelijke verkiezingen. De collectie is door zijn omvang en volledigheid uniek in ons land.

Omdat we de collectie bij elke nieuwe verkiezing graag zien uitbreiden doen we deze warme oproep om, wat je in jouw brievenbus vindt aan verkiezingsdrukwerk de komende weken, te schenken aan de bib. Onze medewerkers van de dienst Erfgoed zullen er goede zorg voor dragen en... toekomstige generaties zullen je dankbaar zijn!

• Oproep! Bezorg ons je verkiezingsdrukwerk