Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Keith, gehurkt met penseel in de hand,  voor 3 van zijn werken en achter enkele potten verf

IN FOCUS Keith Haring

donderdag, 06 februari 2020

Het visuele erfgoed van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring weergalmt de tijdsgeest van een decennium en een continent. Zijn cartooneske figuren, felle kleuren en blaffende honden werden wereldberoemd, maar er is meer.

Hij nam de binnen- en buitenlandse politiek op de korrel, hij kleurde de party scene uit de eighties, en hij leverde een nationale – en persoonlijke – strijd tegen het aidsvirus, dat hem uiteindelijk fataal werd in 1990, op 31-jarige leeftijd.

Zijn leven, de New Yorkse scene, zelfs cultuur in zijn geheel veranderde in 1980, toen Andy Warhol en kunsthandelaar Tony Shafrazi de kelder van Club 57 voor het eerst binnenwandelden. Haring had de ruimte gevuld met honderden stifttekeningen in goud en zilver. Hij legde de verbinding tussen de kunstwereld en de rauwe energie van de wereld van de street art en graffiti uit de metrostations en de straten van New York City.

BOZAR blikt nog tot 19 april met een grote retrospectieve terug op het bewogen leven en werk van de Amerikaanse legende. Wij doen op bescheiden wijze mee en zetten Keith Harings persoonlijkheid en kunst IN FOCUS in bib Dusart.

BHL Nieuwsbrief

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.