Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
logo jeugdboekenmaand met thema kunst

Jeugdboekenmaand 2020 mét wedstrijd!

vrijdag, 07 februari 2020

Over een maand is het zover, want op zondag 8 maart trappen we samen weer de Jeugdboekenmaand af!

In 2020 is het thema van Jeugdboekenmaand 'Kunst'

We hebben het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Over kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken.

Meter Sien en peter Tom

KETNET-wrapster Sien Wynants en illustrator Tom Schoonooghe zijn meter en peter van deze Jeugdboekenmaand. Een maand lang zullen zij op verschillende manieren leesplezier en mooie kinderboeken mee onder de aandacht brengen. lees meer

In de bib...

Zet 8 maart in je agenda, want dan ben je van 9.30 tot 12.30 uur doorlopend welkom op het spetterende openingsfeest in bib Kuringen.

  • Met creatieve workshops, een gezellige verhalentent, kunstige fotoshoot en zoveel meer leuke activiteiten zetten we samen kunst in de kijker. Gewoon komen, op voorhand inschrijven is niet nodig!
  • Jeugdboekenmaand is ook niet compleet zonder de tentoonstelling van de Academie van Kuringen, die kun je komen bezoeken tot en met de paasvakantie (19.04).

Doe mee aan de wedstrijd: maak een kunstwerk op basis van een boek

Kies een boek, maak een kunstwerk en stuur je foto of filmpje in. Wie weet win je wel een boekenpakket of een bezoek van Sien en Tom aan je klas of bib! Foto's en filmpjes kan je op deze site posten vanaf 17 februari.

BHL Nieuwsbrief

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.