Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
portretfoto van Dimitri Verhulst

In Focus - Dimitri Verhulst 50 jaar

dinsdag, 13 september 2022

Dimitri Verhulst heeft het tegenovergestelde van een writer’s block – hij produceert aan de lopende band gedichten, novelles en romans. 

Dimitri Verhulst, 1972, Aalst

Auteur van romans, korte verhalen, gedichten, essays en toneelstukken en een van de meest geprezen auteurs van de Lage Landen. Zijn romans De helaasheid der dingen en Problemski hotel werden verfilmd. Hij ontving zo'n beetje iedere eer die een auteur in deze contreien ten deel kan vallen: zo won hij onder meer de Libris Literatuur Prijs en De Gouden Uil Publieksprijs, werd zijn werk in meer dan twintig talen vertaald en schreef hij in 2015 het Boekenweekgeschenk. Hij wordt door het grote publiek omarmd vanwege zijn humor, scherpe observaties en zinsneden, en indringende karakterschetsen van de mens op zijn hoogste en diepste punt.

'Verhulsts'

Verhulst schrijft op zijn ‘Verhulsts’: rauw, archaïsch en met een oog voor het groteske. Zijn stijl kenmerkt zich door alliteraties, rijm en woordspel. Zijn hoofdpersonages bevinden zich veelal in de marge van de samenleving, hij wil hen een stem geven.

Op 2 oktober wordt Dimitri Verhulst 50 jaar en zetten we zijn rijke oeuvre met plezier In Focus!

BHL Nieuwsbrief

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.