opkomst nazisme

In Focus - de opkomst van het nazisme

maandag, 16 januari 2023

1923 was een schakeljaar in de geschiedenis van Duitsland. In januari vielen Franse en Belgische troepen Duitsland binnen (de Ruhrbezetting). De gewone Duitser zag zijn geld steeds minder waard worden door hyperinflatie.

En Adolf Hitler werkte doelgericht aan zijn bekendheid door een autobiografie uit te geven en een staatsgreep te organiseren, die echter mislukte. Terwijl hij daarvoor een gevangenisstraf uitzat, schreef hij 'Mein Kampf'.

Losse ingrediƫnten voor een verrechtsing in de Duitse samenleving. Vergelijkbaar met onze huidige samenleving?

Een boeiende selectie boeken, nu In Focus op het bibliotheekplein en online.