campagnebeeld van de tentoonstelling oog in oog met de romeinen

IN FOCUS Oog in oog met de Romeinen

maandag, 19 juli 2021

Hoe was het écht om te leven in de Romeinse tijd, in Rome en ver daarbuiten? In de unieke tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’, die nu in het Gallo-Romeins Museum loopt verneem je het van de Romeinen zelf: jong en oud, arm en rijk.

Hun oprechte verhalen voeren je 2000 jaar terug in de tijd. De tentoonstelling neemt je mee op tocht door het Romeinse Rijk via onder andere 250 topstukken van het Londense British Museum, in een sfeervol en strak decor.

Topstukken eenmalig te zien

Levensgrote beelden van Romeinse keizers en goden, grafstenen met ontroerende opschriften, amforen voor olie en wijn, ravissante juwelen, wapens, fresco’s en mozaïeken, schitterend zilverwerk, … De Romeinse collectie van het British Museum geniet wereldfaam. Een prachtig deel ervan zie je nu eenmalig in Tongeren.

Bibcollectie in focus

In de bib kun je nu terecht voor een selectie van materialen uit onze collectie die jou ook meenemen naar de Romeinse wereld van 2000 jaar geleden. Je vindt de themastand aan de halfronde tafel op de gelijkvloerse verdieping.