• Groot Dictee HERUITGEVONDEN voor De Warmste Week
logo van de Warmste Week met een uitnodiging om deel te nemen aan het Groot Dictee Heruitgevonden

Groot Dictee HERUITGEVONDEN voor De Warmste Week

maandag, 03 december 2018

Update

Nu vrijdag is het zover! Het Groot Dictee Heruitgevonden gaat door in vestiging Dusart ten voordele van het jongdementieproject van Alzheimer Liga Vlaanderen, het goede doel dat een van onze collega's nauw aan het hart ligt.

Wil je ook je steentje bijdragen? Doe dan mee aan het dictee en laat je door je vrienden / familie / collega's sponsoren (bv. €10 als je minder dan 5 fouten maakt, €5 als je tussen de 5 en de 10 fouten maakt, etc.). Wie gaat de uitdaging aan?

Alle giften storten we door aan het goede doel Jongdementie.info (Alzheimer Liga) in het kader van de Warmste Week.

Schrijf je snel in!

Het Groot Dictee ‘HERUITGEVONDEN’

Een minder archaïsche en speelsere vorm van het originele Groot Dictee der Nederlandse taal, dat na 26 jaar van het televisiescherm verdween. Taalplezier staat centraal. Vorig jaar kende de bibliotheek van Mechelen een eerste editie. Het bleek een schot in de roos! Het schot was zo bijzonder, dat verschillende andere bibliotheken in Vlaanderen mee op de boot springen. Bibliotheek Hasselt Limburg ook, en met veel plezier!

Een jong schrijverstalent uit Mechelen wordt aan het werk gezet om een fijn verhaal te schrijven. Ludo Permentier, die als lid van de Taalunie jarenlang zetelde in de jury van het Groot Dictee neemt de jonge schrijver onder de arm om er een uniek dictee van te maken. In deze ‘HERUITGEVONDEN’ -versie is een foutloze spelling nog steeds van belang, maar creativiteit en durf zijn even noodzakelijk!

De Warmste Week

Iedereen zorgt voor iedereen. Want ook in 2018 wordt de week voor Kerstmis opnieuw De Warmste Week. De opbrengst van deze activiteit - we vragen jou een vrije gift met een minimum van 5 euro - wordt gestort aan een goed doel dat binnenkort wordt verkozen door de bibcommunity.

schrijf je hier in

• Groot Dictee HERUITGEVONDEN voor De Warmste Week