• Groot Dictee HERUITGEVONDEN voor De Warmste Week

Groot Dictee HERUITGEVONDEN voor De Warmste Week

zaterdag, 20 oktober 2018

Het Groot Dictee ‘HERUITGEVONDEN’

Een minder archaïsche en speelsere vorm van het originele Groot Dictee der Nederlandse taal, dat na 26 jaar van het televisiescherm verdween. Taalplezier staat centraal. Vorig jaar kende de bibliotheek van Mechelen een eerste editie. Het bleek een schot in de roos! Het schot was zo bijzonder, dat verschillende andere bibliotheken in Vlaanderen mee op de boot springen. Bibliotheek Hasselt Limburg ook, en met veel plezier!

Een jong schrijverstalent uit Mechelen wordt aan het werk gezet om een fijn verhaal te schrijven. Ludo Permentier, die als lid van de Taalunie jarenlang zetelde in de jury van het Groot Dictee neemt de jonge schrijver onder de arm om er een uniek dictee van te maken. In deze ‘HERUITGEVONDEN’ -versie is een foutloze spelling nog steeds van belang, maar creativiteit en durf zijn even noodzakelijk!

De Warmste Week

Iedereen zorgt voor iedereen. Want ook in 2018 wordt de week voor Kerstmis opnieuw De Warmste Week. De opbrengst van deze activiteit - we vragen jou een vrije gift met een minimum van 5 euro - wordt gestort aan een goed doel dat binnenkort wordt verkozen door de bibcommunity.

schrijf je hier in

Nieuws op maat