• nieuws
gedrukt verleden

Gedrukt verleden - Maak kennis met boeken gedrukt voor 1840

zaterdag, 21 mei 2022

Wist je dat... onze bibliotheek de thuis is van een waardevolle collectie Oude Drukken?

De ongeveer 8000 banden hebben één ding gemeen: ze zijn gedrukt vóór 1840. Verder bestaan deze boeken in alle maten, alle staten en zijn ze van allerlei oorsprong. Deze prachtige verzameling wordt in de bibliotheek op gepaste wijze bewaard, met o.a. gecontroleerde temperatuur en luchtvochtigheid.

tentoonstelling Gedrukt verleden

We stellen onze oude drukken aan het brede publiek voor in de tentoonstelling GEDRUKT VERLEDEN. OVER BOEKEN GEDRUKT VÓÓR 1840.

Wat zijn ze, hoe zien ze er uit, wat kenmerkt ze,… De tentoonstelling legt uit wat oude drukken zijn en toont de historische achtergrond van de actuele collectie Oude Drukken. Ze illustreert op een heel praktische manier de geschiedenis van het boek, door voorbeelden te tonen op gebied van vormgeving, opbouw, lettertypes en druktechnieken.

Kom de tentoonstelling gratis bekijken tijden de openingsuren van de bibliotheek.

Bekijk hier alvast de digitale tentoonstellingsbrochure!

• nieuws
  • Gedrukt verleden - Maak kennis met boeken gedrukt voor 1840