Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Nieuws
  • Expo verborgen gedichten: ontdek meer met de digitale speurtocht!
Beeld van een verborgen gedicht met als illustratie een konijntje

Expo verborgen gedichten: ontdek meer met de digitale speurtocht!

woensdag, 13 maart 2019, 14.07 u.

Op pagina’s uit kranten en oude boeken zoekt DOiNK (Janine Van Avendonk) woorden die samen een nieuwe tekst vormen; een verborgen gedicht. Poëzie, met een knipoog.

DOiNK is één van de weinigen die - met inkt, houtskool, potlood, pen en bister - illustraties maakt bij verborgen gedichten. Ze versterken de symbolische waarde van de tekst en maken het geheel visueel spannend en… inspirerend!

Bij de expo hoort ook een digitale speurtocht waarmee je heel wat meer komt te weten over het verhaal achter de gedichten die verspreid zijn over de hele bibliotheek. 

Klasbezoek

Kom met je klas de expo ontdekken met het BIBSTER-spel. Dit is een digitale speurtocht waarbij je op zoek moet gaan naar alle verborgen gedichten die Janine in onze bib een plekje heeft gegeven. Met de code die bij een verborgen gedicht hangt, ga je naar een opdracht in de speurtocht. Zo kom je heel wat meer te weten over het verhaal achter de gedichten. Het BIBSTER-spel kan gespeeld worden op de smartphones van de leerlingen of op iPads van de bib.

Lees meer over een klasbezoek & reserveer een gratis klasbezoek

Individueel 

Je kan de digitale speurtocht op je eigen smartphone doen. Hiervoor surf je naar app.bibster.be en log je in met de spelcode die je vindt op de Bibster-flyer. Je vindt de flyer bij de start van de expo bij de posterzuil tegenover het onthaal.

Veel poëtisch speurplezier!

BHL Nieuwsbrief

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • Expo verborgen gedichten: ontdek meer met de digitale speurtocht!