beeld uit de expo van mooie getekende vogels

Erfgoedexpo Bladwijzer op de wereld

zaterdag, 28 september 2019

BLADWIJZER OP DE WERELD

Mooie boeken uit de erfgoedcollecties van Bibliotheek Hasselt Limburg.

Tentoonstelling van 29 september 2019 tot en met 26 april 2020.

In onze erfgoedcollecties zitten heel wat prachtboeken verscholen. We halen ze met veel plezier uit hun geklimatiseerde cocon en tonen een keuze van belangrijke en fraaie werken uit eigen huis. Deze werken leggen elk op een ander vakgebied kennis vast en brengen het in beeld.

Deze vakgebieden zijn: planten, fruit, bomen, vogels, fossielen, landschappen, kastelen, neoklassieke gebouwen, archeologische voorwerpen en machines. Tevens laat deze tentoonstelling ook enkele bijzondere aanwinsten van de erfgoedcollecties van de laatste tien jaar zien.

Erfgoed uit eigen collectie

Bibliotheek Hasselt Limburg is een openbare, een wetenschappelijke én een erfgoedbibliotheek. Als erfgoedbibliotheek beheert zij drie rijke collecties: de Collectie Limburgensia, de Cultuurhistorische Collectie en de Collectie Oude Drukken en Handschriften. Om de rijkdom van deze collecties aan het licht te brengen organiseert de bibliotheek jaarlijks een tentoonstelling.

meer weten over de erfgoedcollecties