• De Schrijfwijzen - het Groot Dictee Heruitgevonden op 9 oktober in onze bib
campagnebeeld Het Groot Dictee Heruitgevonden

De Schrijfwijzen - het Groot Dictee Heruitgevonden op 9 oktober in onze bib

vrijdag, 04 september 2020

Schrijf je chocoladecakeje, chocoladecakje of chocolade-cakeje?
Met of zonder streepje? Met of zonder e?

Speel ook dit jaar - jawel! - weer mee met De Schrijfwijzen - Het groot Dictee Heruitgevonden in Bibliotheek Hasselt Limburg.

Schrijf je in en duid vrijdagavond 9 oktober al aan in je agenda. Fijn weetje - de tekst voor deze editie vloeide uit de pen van Bart Van Craeyevelt uit Diepenbeek. Hij won de dicteewedstrijd 2020!

Deelname is gratis. Kun je die dag niet, of wil je liever niet deelnemen aan het dictee in ons fysieke bibliotheekgebouw, dan is er dit jaar ook een online versie!

Over het dictee

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen je uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt.

• De Schrijfwijzen - het Groot Dictee Heruitgevonden op 9 oktober in onze bib