oproep voor de verzameldagen van Bacongolimburg

Bacongo Limburg!

vrijdag, 29 november 2019

Vandaag trapten wij samen met een heel mooie waaier aan partners het project Bacongo Limburg af in Het Stadsmus.

De doelstelling van Bacongo Limburg? Persoonlijke verhalen verzamelen van Limburgers en Congolezen over de koloniale periode. Heb jij iets te vertellen of te tonen? Kom het dan delen op een verzameldag in Hasselt, Genk, Bilzen of Lanaken of stuur het ons online.

Wat verzamelen we?

We mikken op verhalen, tekst- en beeldmateriaal uit de periode van 1908 (annexatie) tot 1960 (onafhankelijkheid). Extra focus gaat naar alles van ná de Tweede Wereldoorlog, omdat er uit die periode nog heel wat informatie ontbreekt.

Waar zijn we niet naar op zoek?

Alles wat dateert van voor 1908 of na 1960. Beeldjes, trommels of andere soortgelijke voorwerpen verzamelen we ook niet, tenzij er een verhaal aan vasthangt.

Ben je niet zeker of je iets van waarde hebt? Contacteer het projectteam gerust via info@bacongolimburg.be, zij helpen je graag verder.

Op initiatief van Het Stadsmus met de steun van AfricaMuseum, Cel Mijnerfgoed, Erfgoed Haspengouw, Koninklijke Koloniale Vereniging Limburg, Bibliotheek Hasselt Limburg, Gemeente Lanaken, UHasselt, Hand in Hand tegen racisme, Vormingplus Limburg, Vlaanderen en Stad Hasselt.