Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Update 6

NIEUWS UPDATE 6 VAN 11/01/2021

Familiebibliotheek in Kuringen

Zoals onze burgemeester en schepen net voor de kerstvakantie aankondigden in een persconferentie, richt het nieuwe, toekomstige bibliotheekverhaal in Kuringen zich vooral op kinderen en families. Wat betekent dat dan eigenlijk?

  • De bib wil maximaal toegankelijk zijn voor de inwoners van Kuringen en omstreken. Dat betekent onder andere dat de openingsuren zo ruim mogelijk zullen zijn.
  • De bibliotheek zal samenhuizen met de buitenschoolse kinderopvang. We gaan zorgen voor een gezellige bibliotheek waar bezoekers met plezier gebruik van zullen maken.
  • Alle materialen uit de collectie zullen uitleenbaar zijn.
  • Klanten kunnen in Kuringen ook gebruik maken van de collectie uit vestiging Dusart, door de materialen via Grab and Go te reserveren. Ze kunnen dan in Kuringen worden opgehaald op een afgesproken moment.
  • Naast een bibliotheek worden er in het gebouw ook een leesruimte en werkplekken voorzien.
  • Materialen zullen ook buiten de bemande openingsuren teruggebracht kunnen worden.

Het is ook voor het bibliotheekpersoneel een spannende periode. Er is veel veranderd, maar tegelijk weer veel om naar uit te kijken. We doen dat graag samen met jullie! 

Bib op school en Bib voor iedereen

De bibliotheek wil alle Hasselaren bereiken, op een voor iedereen toegankelijke manier. Dit zijn projecten die nog volop in de onderzoeksfase zitten wat praktische uitwerking betreft.

Onder de noemer ‘Bib op school’ werken we aan een nieuwe én duurzame samenwerking tussen de bibliotheek en de Hasseltse basisscholen. Focus ligt op leesplezier! 

Via ‘Bib voor iedereen’ zullen we opnieuw in de wijken aanwezig zijn. Niet met wijkbibliotheken zoals vroeger, maar met een reizende bibliotheek die via een online platform en een app bediend zal worden. 


Met vragen kun je op weekdagen telefonisch bij ons terecht op het nummer 011 29 59 00 (10-18 uur) of natuurlijk bij onze medewerkers in de bibliotheek.

Het team van Bibliotheek Hasselt Limburg

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social