Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Update 11

NIEUWS UPDATE 11 VAN 20/04/2021

IN ETALAGE lente!

Een fris, nieuw begin, da's wat de lente altijd wel voor ons in petto heeft! Drie keer per jaar selecteren onze medewerkers romans, informatieve boeken, cd's en dvd's om een actuele In Etalage-stand mee te vullen. Er is voor iedereen wat wils, zij het In Etalage Jeugd, Jongeren, Literatuur, Muziek & Film of Informatief. Je vindt de standen verspreid over de afdelingen in de bibliotheek.

Literatuur ‘Wij zijn de wolven’ van Evie Wyld

‘Wij zijn de wolven’ is een pakkende mix van familie- en griezelroman door de bekroonde Engels-Australische schrijfster Evie Wyld. Wyld vertelt soepel over drie vrouwen in verschillende tijdperken, met als decor de Schotse kust voor het rotsachtige eilandje de Bass Rock.

Jeugd ‘De slimme vogelgids junior: herken elke vogel in één oogopslag’ van Jan Rodts

Schaf een verrekijker aan en ga met deze uitgebreide junior-vogelgids, tuin, dorp en natuurgebied in om vogels te ontdekken, te bestuderen en te leren (her)kennen. Leuke extra’s: de gids bevat eenvoudige doe-opdrachten, vragen en registers op de Nederlandse en Latijnse naam.

Jongeren ‘Tenet’ van Christopher Nolan

Regisseur Christopher Nolan staat ervoor bekend om entertainende topcinema te brengen die je intellectueel ook uitdaagt. Tenet is een pure Nolan-film: een groots opgezet actiespektakel, gekruid met bombastische muziek en ambachtelijk uitgevoerde stunts, verpakt in een ingewikkelde puzzel. 

BOEKENTIPS VOOR KINDEREN VAN 6 TOT EN MET 11 JAAR

Zoek je een leuk boek in onze bib? Weet je niet goed wat kiezen omdat er zoveel keuze is?
Bieblo is er voor jou!
Open Bieblo op een pc in de kinderafdeling en vertel hoe oud je bent. Je krijgt een afbeelding te zien die een thema uitbeeldt, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipe je rechts, dan is het jouw ding, swipe je links, dan niet. Op het einde krijg je 8 boekentips die passen bij jouw interesses en leeftijd. Staat er tussen de 8 leestips toch geen boek dat je aanspreekt? Vernieuw de pagina voor andere boekentips uit de bib. Handig toch!?

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social