Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Update 10

NIEUWS UPDATE 10 VAN 11/03/2021

LEZEN IS EEN FEEST! JEUGDBOEKENMAAND IN DE BIBLIOTHEEK

Een maand lang vieren we het feest dat lezen is. Lezen is veel. Het is zoveel, dat er voor iedereen ergens wel een boek is!

De leerlingen van alle vestigingen van Academie Hasselt werkten rond het thema Feest. Al hun kunstwerken zijn te bewonderen in vestiging Dusart. De tentoonstelling is tot 18 april gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.

BOEKENPANDA - DE SHORTLIST!

De PXL-studenten hebben deze titels naar de finale van de Boekenpanda gestemd!

In willekeurige volgorde (covers boeken?)

🏆 Wildevrouw - Jeroen Olyslaegers

🏆 De dag die nooit komt - Oliver Reps

🏆 Ik ben er niet - Lize Spit

De auteurs van deze boeken komen in de loop van het semester bij Bibliotheek Hasselt Limburg en Hogeschool PXL over de vloer.

Een eerste afspraak maken we op 23 maart om 20 uur met Oliver Reps, voor een huiskamergesprek dat live te volgen zal zijn via Facebook:

Oliver Reps over De dag die nooit komt

Elias, filmfanaat pur sang, overdenkt in één lange slapeloze nacht de gebeurtenissen die hem in de lastige situatie hebben gebracht waarin hij zich nu bevindt. Hij vertelt over de zomer waarin alles veranderde, zo’n driekwart jaar geleden. Over zijn vriendin Polly, die als een engel uit de lucht is komen vallen en over zijn zusje Evi. Daarnaast benoemt hij de demonen in zijn hoofd.

Amsterdammer Oliver Reps won met zijn debuut De dag die nooit komt de prijs voor het beste jongerenboek 2019. Hij schuwt heftige onderwerpen niet. "Ik wist direct dat het een heel naar verhaal moest worden."

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social