Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Update 1

NIEUWS UPDATE 1 VAN 5/10/2020

Verbouwing vestiging Kuringen

Zoals je wellicht al weet wordt het bibliotheekgebouw in Kuringen verbouwd. In het nieuwe gebouw zal de bibliotheek samenhuizen met de buitenschoolse kinderopvang. Het huidige bibliotheekgebouw is in zeer slechte staat. Het is niet meer geschikt om haar rol goed te kunnen vervullen.

In het nieuwe bibliotheekconcept is het uitgangspunt een warm, stimulerend wijkaanbod met dienstverlening voor kinderen en families, maar ook voor individuele bezoekers. We verwachten dat het nieuwe gebouw in het najaar van 2022 zal open gaan.

 BHL is volop bezig met de voorbereiding van de verbouwing. Als gevolg daarvan worden de huidige openingsuren aangehouden totdat de werken voor het nieuwe concept starten.

  • Dinsdag en woensdag: 13u – 19u
  • Zondag: 9u30 – 12u30

Tips voor een bibliotheekbezoek tijdens de coronacrisis

Om een bibliotheekbezoek veilig en vlot te laten verlopen sommen we nog even de maatregelen op.

  • Er mogen maximaal 15 bezoekers tegelijk binnen in de bibliotheek. Kom daarom alleen of per twee naar de bibliotheek. Je ontsmet je handen en neemt een Als de mandjes op zijn wacht je je beurt af in de wachtrij. Een medewerker roept je binnen wanneer jij aan de beurt bent.
  • Om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om gebruik te maken van de bibliotheek vragen we om je bezoek te beperken tot 30 minuten.

Opgelet Het inleveren en uitlenen van materialen telt mee in deze tijd!

Tip Zoek thuis al in de online catalogus wat je nodig hebt: hasselt.bibliotheek.be

  • In de bibliotheek is het verplicht om vanaf 12 jaar een mondmasker te dragen. Hou ook voldoende afstand van elkaar (1,5 meter).
  • Te veel volk op zondagvoormiddag? Onze vestiging in Kuringen is ook open op dinsdag- en woensdagnamiddag van 13u – 9u. Gebruik deze dagen zeker als alternatief!
  • Of breng een bezoekje aan onze vestiging in het centrum van Hasselt. BHL Dusart is open van 10 tot 19 uur op weekdagen en van 10 tot 17 uur op zaterdag.

Met vragen kun je op weekdagen telefonisch bij ons terecht op het nummer 011 29 59 00 (10-18 uur) of natuurlijk bij onze medewerkers in de bibliotheek.

Het team van Bibliotheek Hasselt Limburg

Bibliotheek Hasselt Limburg is ook social