Bibliotheek Hasselt Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Tussen 2 Lijnen met Gaea Schoeters 'Trofee'

portretfoto van Gaea Schoeters door Sebastien van Malleghem

Bitterzoet en ijzersterk - Gaea Schoeters over haar roman ‘Trofee’

Hunter White leeft voor de jacht op groot wild: in die ultieme krachtmeting met de natuur voelt hij dat hij leeft. Maar als hij naar Afrika vertrekt om een neushoorn te schieten, de laatste van de big five die hem nog ontbreekt, geeft het lot de jacht een andere wending. Zijn droom verandert algauw in een nachtmerrie die hem steeds dichter bij de duisternis in zijn eigen hart brengt. Is er nog een weg terug?

Trofee is een ode aan de wilde natuur en een scherpe kritiek op onze omgang met Afrika.

Gaea Schoeters bevestigt met ‘Trofee’ haar vakkundig schrijver- en vertellerschap. Schoeters helpt je afdalen in het verwrongen brein van een jager die enkel in zijn eigen gelijk gelooft. Af en toe knijp je even in je wang om je eraan te herinneren dat de gruwel die je leest gelukkig dit keer fictie is, al is de realiteit van de duur betaalde jachtfeestjes minstens even gortig.

Maar schrijf ‘Trofee’ niet af als het zoveelste thrillertje. De duur betaalde trofeejacht die Gaea Schoeters in ‘Trofee’ serveert, is volstrekt uniek. De scheef gewrongen verhouding tussen mens en natuur wordt tot op het bot geanalyseerd.

‘Trofee’ is haar meest recente roman en verscheen in november 2020.

Gaea Schoeters

Gaea Schoeters (1976) is auteur, journalist, scenarist en librettist. Ze debuteerde met korte verhalen en schreef onder meer het reisboek ‘Meisjes, moslims & motoren’, de literaire thriller ‘Diggers’ en de romans ‘De kunst van het vallen’ en ‘Zonder titel #1’.

In 2020 tekende ze, samen met Johanna Pas, voor de Nederlandse vertaling van ‘Hold Your Own’,  de dichtbundel van - een van de meest getalenteerde en fascinerende jonge schrijvers van het Verenigd Koninkrijk - Kae Tempest. De dichtbundel is als ‘Tiresias’ uitgegeven en zal ook als basis worden gebruikt voor een gelijknamige theatervoorstelling door Guy Cassiers.

Gaea Schoeters’ werk situeert zich op het snijvlak tussen vormexperiment en maatschappelijk engagement. Ze werkt als freelance-journalist voor De Standaard en is een veelgevraagd columnist en essayist in diverse kranten en literaire tijdschriften.

Foto Gaea Schoeters © Sébastien van Malleghem


De lezingenreeks Tussen 2 lijnen verbindt de passie voor literatuur en maatschappelijke relevantie van drie Hasseltse partners: Bibliotheek Hasselt Limburg, CCHA en boekhandel Grim. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie komen hier graag het beste van zichzelf geven.

Wanneer
Zaterdag, 13 november 2021

om 14 uur

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg vestiging Dusart | Martelarenlaan 17 | 3500 Hasselt

De ingang van de bibliotheek ligt aan de kant van het Kolonel Dusartplein, onder de grote glazen luifel.

Doelgroep

(jong)volwassenen

Prijs

gratis

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg samen met 

Cultuurcentrum Hasselt

Boekhandel Grim

Meer info

reserveer hier je gratis plekje